Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Checklist overstappen van energieleverancier

Checklist overstappen van energieleverancierU bent eruit, u gaat naar een andere energieleverancier. Maar wat zijn nu de vervolgstappen? Wij hebben een overzichtelijk lijstje voor u gemaakt, waarin alle stappen, in de juiste volgorde, aan bod komen:

1. Overstap van energieleverancier aanvragen

Om het u extra makkelijk te maken, hebben wij een aantal energieleveranciers geselecteerd basis van prijs en service. U kunt één van ‘onze’ leveranciers kiezen, maar u kunt vanzelfsprekend ook contact opnemen met een andere leverancier. Vergelijk hier de leveranciers. Onze financiële assistenten helpen u graag met het maken van een goede keuze en een eventuele overstap. Prettig geregeld. 

2. Ontvangst energieovereenkomst

Nadat u uw aanvraag heeft ingediend, ontvangt u binnen enkele werkdagen per post en/ of per mail de overeenkomst. Na ontvangst hiervan heeft u veertien kalenderdagen wettelijke bedenktijd. Lees in die tijd de overeenkomst goed door en bekijk de leveringskosten, zodat u weet waarmee u akkoord gaat. Als u niet akkoord gaat, moet u de overeenkomst te annuleren. Gaat u wel akkoord, dan wordt de levering gestart door de nieuwe energieleverancier, vanaf de leverdatum die vermeld staat in de overeenkomst. U hoeft niet bang te zijn dat u in het donker en in de kou komt te zitten, want uw netbeheerder draagt zorg voor de daadwerkelijke levering.

3. Doorgeven meterstanden van stroom en gas

Voordat de levering begint, ontvangt u van de nieuwe energieleverancier een meterstandenkaart of een email met het verzoek om uw meterstanden door te geven. Geef deze direct door, want als u ze te laat of helemaal niet doorgeeft, schatten ze uw meterstanden. Dit pakt zeker niet altijd positief voor u uit. Noteer ook voor uzelf de meterstanden, zodat u hiervan een bewijs hebt.

4. Start energielevering

Uw nieuwe energieleverancier start met de levering op de leverdatum die in de overeenkomst afgesproken was. U ontvangt wat u moet betalen aan termijnbedrag.

5. Ontvangst energie eindnota

Van uw vorige energieleverancier ontvangt u de eindnota. Hierop staat hoeveel u al voor stroom en gas heeft betaald en hoeveel u daadwerkelijk heeft verbruikt. Als u meer heeft verbruikt dan betaald, moet u bijbetalen. Als u meer heeft betaald dan verbruikt, dan krijgt u geld terug. Controleer wel goed of op de eindnota de juiste meterstanden staan genoteerd; de meterstanden die u heeft doorgegeven.


Open deze checklist in PDF hier zodat u deze kunt uitprinten of opslaan op uw computer.

Meer interessante pagina's: Een energieleverancier kiezen die het beste bij u past - Welke kosten worden meegenomen in de vergelijking? - Meer dan een vergelijkingssite: Consumind - Energievergelijken vergelijken ingewikkeld? Welnee 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Checklist overstappen van energieleverancier van Mimagephotography/ Shutterstock.com