Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Een energieleverancier kiezen die het beste bij u past

Vaak willen mensen de handdoek al in de ring gooien bij het zien van de hoeveelheid energieleveranciers waar tegenwoordig uit gekozen kan worden. Zonde, want een nieuwe energieleverancier kiezen kan honderden euro’s opleveren. Consumind helpt u met vergelijken, zodat u een goede energieleverancier kunt kiezen.

Wanneer kunt u een nieuwe energieleverancier kiezen?

Er zijn meerdere situaties wanneer u een nieuwe energieleverancier kunt kiezen, namelijk:

  • U krijgt een nieuwe woning
  • U heeft een hoge energierekening ontvangen
  • Uw energiecontract loopt ten einde of is al afgelopen
  • U heeft een geschil met uw energieleverancier
  • De leverancier wijzigt de voorwaarden

Een nieuwe energieleverancier kiezen bij een nieuwe woning

Als u uit huis gaat, of uit een woning vertrekt waar stroom en gas inclusief geregeld was, kunt u zelf een energieleverancier kiezen en u daarbij aanmelden. Bent u gescheiden of gaat u verhuizen? Dan zijn er twee opties:

  1. U zegt de levering van de oude woning op en meldt uzelf aan bij een andere leverancier voor de nieuwe woning
  2. U verhuist het energiecontract mee naar de nieuwe woning, daarna kunt u altijd nog een nieuwe energieleverancier kiezen om naar over te stappen

Wilt u advies wat voor u verstandig is? Bel ons dan op 030-7009 727. Wij helpen u graag.

Een nieuwe energieleverancier kiezen vanwege een hoge energierekening

Het is nooit leuk, een hoge energierekening ontvangen. Het is dan ook één van de meest gehoorde redenen waarom men wilt overstappen van energieleverancier. Het beste kunt u eerst ons vergelijk raadplegen, waarin u een overzicht van energieleveranciers ziet met de daarbij horende kosten. Zo krijgt u inzicht bij welke energieleverancier u voordeliger uit bent en kunt u een overstap aanvragen. Als u nog een lopend contract heeft kunnen wij voor u bekijken naar welke leverancier u kunt overstappen, waarbij de opzegvergoeding aan u wordt terug betaald.

Een nieuwe energieleverancier kiezen omdat uw contract afloopt of afgelopen is

Uw energiecontract loopt af, of is al afgelopen. Als u geen actie onderneemt dan wordt u bij uw huidige energieleverancier met een variabel energietarief afgerekend. Dit houdt in dat de leverancier het tarief, gedurende de tijd dat u geen actie onderneemt, kan verhogen of verlagen. Dit tarief wordt aangepast aan de marktomstandigheden. Veel leveranciers hanteren voor bestaande klanten hogere tarieven dan voor nieuwe klanten. Dit worden ook wel slaperstarieven genoemd. Een goede reden dus om over te stappen van energieleverancier. Als uw contract al is afgelopen dan kunt u zonder opzegvergoeding te hoeven betalen overstappen. Heeft u nog wel een lopend contract, bel dan ons eerst. Wij kijken dan samen met u naar de mogelijkheden. U kunt ons bereiken via 030-7009 727.

Een nieuwe energieleverancier kiezen omdat u een geschil heeft met uw energieleverancier

Een geschil met een energieleverancier kan ervoor zorgen dat u verplicht, of uit eigen keuze naar een andere energieleverancier gaat overstappen. In sommige situaties beëindigd de energieleverancier uw energiecontract. Het is dan zaak om met spoed een nieuwe energieleverancier te zoeken, voordat de netbeheerder uw stroom- en gasmeter afsluit. Als u met spoed naar een nieuwe energieleverancier moet zoeken vanwege een betalingsgeschil, dan wordt er door de nieuwe leverancier vaak om een borg gevraagd. De hoogtes van de borg verschillen per energieaanbieder. Bekijk hier het overzicht met de borgbedragen.

Als u een ander geschil heeft vanwege een andere reden, dan hoeft u geen borg te betalen. U kunt via Consumind een nieuwe energieleverancier kiezen. Als u het contract zelf voortijdig beëindigd mag uw leverancier een opzegvergoeding in rekening brengen. Neem contact met ons op, samen met u kijken we naar de mogelijkheden.

Een overzicht van energieleveranciers

Via Consumind kunt u meer dan dertig energieleveranciers vergelijken, zodat u een nieuwe energieleverancier kunt kiezen waarbij u voordeliger uit bent. Als u de vergelijking maakt krijgt u een overzicht van energieleveranciers te zien met de daarbij horende maandkosten, genoteerd op basis van het door u ingevoerde jaarverbruik. U kunt kiezen of u de vergelijking wilt zien voor een 1-,2-,3- of 5-jarig contract. Daarnaast kunt u ook de contracten met variabele tarieven vergelijken.

Overstappen van energieleverancier

Nadat u de verschillende energieleveranciers heeft vergeleken kunt u de keuze maken om over te stappen van energieleverancier. Via Consumind kunt u overstappen naar leveranciers die wij specifiek hebben geselecteerd op basis van scherpe tarieven en goede service. U kunt voor de overstap naar deze leveranciers gebruik maken van onze overstapservice. Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Dan kunt u dit zelf regelen.

Meer interessante pagina's: Gratis energievergelijker- Consumind - Netwerkkosten 2014 omlaag - Dé goedkoopste energieaanbieder - Hulp nodig bij de zoektocht naar een nieuwe energieleverancier? - Energie: hoe kunt u er gebruik van maken en er toch minder voor betalen?

 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: een energieleverancier kiezen van Andrey_Popov/Shutterstock.com