Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Providers voor internet, vaste telefonie en televisie

Partijen voor internet, tv en bellen

Bellen kon tot 2007 alleen via KPN, maar ondertussen zijn zij die monopolypositie lang kwijt. De Autoriteit Consument & Markt (ACM, voorheen OPTA) heeft destijds uitgevaardigd dat andere aanbieders ook gebruik moeten kunnen maken van het telefoonnetwerk. KPN beheert de analoge lijnen nog wel, maar ze hebben dus niet meer het alleenrecht om van deze lijnen gebruik te maken. Tegenwoordig zijn er verschillende aanbieders waaruit je kunt kiezen. Gezamenlijk bieden zij vele mogelijkheden: bellen via de ‘ouderwetse’ analoge lijn, of digitaal via (A)DSL, kabel of glasvezel.

Internet, telefonie en televisie via de kabel

Als je internet, telefonie en televisie via de kabel wilt, kun je niet zelf kiezen voor een provider. Kabelaars zijn namelijk gekoppeld aan een regio en je kunt dus alleen met een andere kabelaanbieder in zee als je verhuist naar een regio waar een andere aanbieder actief is. Afhankelijk van de regio waarin je woont, kun je voor internet, televisie en telefonie via de kabel terecht bij Ziggo, ZeelandNet en Caiway. Bedenk bij het afsluiten van een abonnement wel dat je televisie kunt kijken via de kabel en dat je kunt bellen via een andere aanbieder, maar dat je niet kunt bellen via de kabel als je geen tv-abonnement heeft bij de betreffende aanbieder.

Vrije keus provider glasvezelprovider

De glasvezelaanbieders zijn niet de beheerders van het net. Dat zijn andere instanties, zoals T-Mobile of Youfone. Anders dan bij de kabelaanbieders heb je bij de providers van glasvezel wel de vrije keuze: iedere glasvezelprovider mag zijn diensten over het glasvezelnetwerk aanbieden.

Postcodecheck voor alles-in-1-pakket

Waar je woont bepaalt dus op welke manier(en) je vaste telefonie, internet en televisie kunt afsluiten en bij welke providers. Doe hier de postcodecheck om te kijken welke abonnementen en providers er beschikbaar zijn op jouw adres. Onze financiële assistenten helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Prettig geregeld. 

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

 

 

Afbeelding: kabels van Kubais/ Shutterstock.com