Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Verhuizen en de energielevering

Verhuizen en de energieleveringEen verhuizing is vaak een hectische periode. Uw hoofd staat er dan misschien niet naar, maar ook uw energieleverancier moet u tijdig inlichten over de verhuizing. Hieronder staan de verschillende stappen die u moet volgen om uw verhuizing in goede banen leiden.

1. Energieleverancier inlichten over de verhuizing

Om alles keurig op tijd geregeld te krijgen, is het verstandig om uw verhuizing ruim op tijd door te geven aan uw energieleverancier. Tegenwoordig kan dit ook via internet. In veel gevallen kan dit al tot drie maanden van tevoren.

2. Meterstanden doorgeven aan energieleverancier

Nadat u uw verhuizing hebt doorgegeven, ontvangt u naast een ontvangstbevestiging ook een meterstandenformulier. Op de dag van de overdracht geeft u de meterstanden van stroom en gas door. Stuur vervolgens de meterstanden door naar uw energieleverancier. Wees op tijd, anders schat de leverancier de meterstanden, met als gevolg een onnauwkeurige en mogelijk onjuiste eindnota. Denk erom dat de aanlevertermijn voor meterstanden vaak slechts een aantal dagen is!

3. Eindnota voor de energielevering op oude adres

De eindnota wordt bezorgd op uw oude woonadres. Op uw nieuwe woonadres ontvangt u vervolgens de bevestiging van uw (nieuwe) leverancier, met de definitieve ingangsdatum, de meterstanden en het nieuwe termijnbedrag. De energieleverancier licht de netbeheerder voor u in.

Voor alle informatie over een verhuizing, kijk bij checklist verhuizen.

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking - Welke energiekosten worden meegenomen bij een vergelijking? - Bekijk wanneer de energietarieven wijzigen - Een goedkope energieaanbieding van Consumind
 

Afbeelding: Verhuizen en de energielevering van Goodluz/ Shutterstock.com