Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energie vergelijken

Vergelijk nu uw energie en bespaar tot € 350,-

Hoe werkt energie vergelijken?

Energie vergelijken, de één vindt het leuk om dit uit te puzzelen en de ander ziet enorm op tegen deze klus. Het grootste deel van de Nederlanders behoort tot de laatste groep. En daarom hebben wij energie vergelijken voor jou makkelijker gemaakt. Je kunt via de energievergelijker snel zien wat je zou betalen bij de diverse energieleveranciers. En wil je overstappen? Dan helpen we je daarbij.

1
Inschrijven
2
Vergelijken
3
Besparen

Energie vergelijken doe je eenvoudig via Consumind

Energie vergelijken, de één vindt het leuk om dit uit te puzzelen en de ander ziet enorm op tegen deze klus. Het grootste deel van de Nederlanders behoort tot de laatste groep. En daarom hebben wij energie vergelijken voor jou makkelijker gemaakt. Je kunt via de energievergelijker snel zien wat je zou betalen bij de diverse energieleveranciers. En wil je overstappen? Dan helpen we je daarbij. 

De keuzemogelijkheden bij energie vergelijken

Ga je energie vergelijken? Dan kom je al gauw een aantal keuzemogelijkheden tegen. Naast de keuze welke energieleverancier je wilt, kun je namelijk kiezen of je groene of grijze stroom wilt afnemen, of je een vast of variabel contract wilt en de looptijd van je energiecontract. Klik hier om de keuze mogelijkheden bij energie vergelijken te zien. 

Keuze vast of variabel leveringstarief

Bij het energie vergelijken heb je de keuze tussen een variabel of vast tarief. Met een vast tarief staat het leveringstarief en de vaste leveringskosten (voorheen vastrecht genoemd) gedurende de contractperiode vast. Tijdens de looptijd van het contract mag de leverancier deze tarieven niet wijzigen. Wat wel kan wijzigen zijn de onderdelen btw, netbeheerkosten, vermindering energiebelasting en Opslag Duurzame Energie. Dit komt omdat het onderdelen zijn die door de overheid en netbeheerder worden bepaald.

Bij een variabel tarief mag de energieleverancier je leveringstarieven en vaste leveringskosten wel wijzigen. Bij de meeste leveranciers gebeurt dit 2 keer per jaar, 1 januari en 1 juli.  Een enkele leverancier wijzigt de tarieven zelfs elk kwartaal. Dat betekent dat je energiekosten dus kunnen stijgen of dalen. Omdat dit veel onzekerheid geeft kiezen niet veel mensen voor een variabel tarief.

Keuze voor looptijd energiecontract

Bij energie vergelijken kom je ook op de keuze tussen looptijden van energiecontracten. Zo bestaan er de volgende contracten: 

  • 1-jarige energiecontracten
  • 2-jarige energiecontracten
  • 3-jarige energiecontracten
  • 5-jarige energiecontracten

Door je verbruik in te voeren in ons energie vergelijk krijg je de kosten bij een 1-, 2-, 3- en 5- jarig contract te zien. Ook kun je de kosten zien bij een variabel tarief en maak je makkelijk de keuze voor een nieuw contract. Een populaire looptijd onder onze klanten is een 2- jarig energiecontract.

Keuze groene of grijze stroom

Tijdens het energie vergelijken kom je de termen groene of grijze stroom tegen. Groene stroom is stroom dat uit een onuitputtelijke energiebron wordt opgewekt, waarbij er weinig tot geen sprake is van een schadelijk effect voor het klimaat. Denk hierbij aan stroom dat is opgewekt uit waterkracht, zonne-energie, wind en biomassa. Grijze stroom is opgewekt uit fossiele brandstoffen zoals gas, steenkool en kernenergie. De daadwerkelijke stroom die je gebruikt in huis is een mix van groene en grijze stroom. Hoe meer mensen groene stroom afnemen, hoe meer groene stroom er daadwerkelijk wordt geleverd in je woning.

Sommige leveranciers vragen voor groene stroom een extra bedrag, in de vorm van een hogere prijs per kWh of een vast bedrag per maand. Maar er zijn ook leveranciers die niet de mogelijkheid bieden om te kiezen voor groene of grijze stroom.

Verbruik belangrijk bij energie vergelijken

Bij energie vergelijken is het belangrijk om van te voren uit te zoeken wat je energieverbruik is. Zo krijg je op basis van jouw persoonlijke verbruik te zien wat de maandkosten zijn bij de verschillende energieleveranciers. 

Energie vergelijken met stadsverwarming

Een deel van de Nederlanders heeft stadsverwarming – ook wel blokverwarming genoemd- in plaats van gas. Dit betekent dat ze warmte geleverd krijgen door middel van restwarmte van de industrie. De leverancier die voor de stadsverwarming zorgt wordt vastgesteld door de gemeente. Dit betekent dat er niet kan worden gekozen voor een leverancier voor stadsverwarming. Energie vergelijken en overstappen van energieleverancier kan dan wel, maar alleen voor stroom. Wil je energie vergelijken zonder gasaansluiting? Vul dan bij gasverbruik 0 m3 in.

Kost energie vergelijken iets?

Je kunt via Consumind gemakkelijk energie vergelijken. Na het invullen van je gegevens ben je kosteloos klant van Consumind en zie je gelijk aan de hand van de ingevulde gegevens de maandbedragen bij de diverse leveranciers.

Energie vergelijken? Klik hier om te starten. Telefonisch hulp? Bel dan 030 7009 727. 

Meer interessante pagina's: Energietarieven vastzetten of niet - Dé goedkoopste energiemaatschappij - Acties energiemaatschappijen wassen neus

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar een Consumind homepage

Afbeelding: eenvoudig energie vergelijken via Consumind van HandmadePicture/Shutterstock.com

Laatste Nieuws

Geplaatst op

Dat de tarieven aan het stijgen zijn dat wisten we langzaam maar zeker al, maar de stijging is nu langzaam aan te zien. De elektriciteits- en ...

Geplaatst op

  Steeds meer mensen krijgen wereldwijd toegang tot stroom en er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van groene energie. Toch lopen de...

Geplaatst op

  De wereldwijde energiemarkt beweegt constant. Maar wat zijn de gevolgen van trends, ontwikkelingen en diverse doelstellingen b...