Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Dienstenwijzer

Wat is Consumind?
Consumind is een idee en initiatief van MTVTD BV. Onze dienstverlening bestaat uit het aanbieden van financieel advies en een makkelijke overstap naar leveranciers van diensten die een belangrijke uitgave vormen in uw huishoudboekje. Hierbij kunt u denken aan leveranciers van energie, internet, (digitale) televisie, vaste telefonie, mobiele telefonie, lopende leningen, hypotheken of verzekeringen.

Wat doen wij?
Om u als onze klant goed van dienst te kunnen zijn bij het maken van een overstap, vinden wij het belangrijk dat u een overwogen keuze heeft kunnen maken. Met het Consumind platform kunnen we u persoonlijk én uw gezin/huishouden helpen inzicht te krijgen in uw uitgaven en helpen keuzes te maken die bij uw situatie en behoeften passen.

Daarom zijn wij dagelijks voor u actief om via diverse websites aanbieders te vergelijken op basis van tarieven en productspecificaties. Wij helpen u in kaart te brengen wat uw verbruik is, wat voor type consument u bent (een prijszoeker en/of servicezoeker) en wat u belangrijk vindt in de keuze van leverancier. We bieden u gratis handige overzichten waarin actuele tarieven worden verzameld, checklisten per product en handige rekentools. Prettig geregeld. 

De door ons gevonden informatie en persoonlijke ervaring van andere klanten van Consumind wordt door ons gebundeld. Die informatie en onze producten delen we natuurlijk met onze klanten, dus ook met u. Dat doen we via onze website, maar ook via email of telefoon.

Wat kost het?
Onze producten en dienstverlening is voor u helemaal gratis. U kunt ons ook altijd bellen of e-mailen voor informatie, dat kost u helemaal niets. Maakt u gebruik van onze overstaphulp, dan betalen de leveranciers naar wie u over stapt met behulp van onze dienstverlening aan ons een vergoeding.

Met wie werken wij?
Wij werken met een beperkt aantal leveranciers. Wij zijn ervan overtuigd dat het aanbieden van meerdere aanbieders niet in uw voordeel hoeft te zijn. Tarieven veranderen vaak, voorwaarden veranderen soms, dus wij zoeken naar partijen met stabiele, scherpe en gezonde producten door de jaren heen.

De aanbieders die we reeds aangesloten hebben bij onze overstaphulp zijn:

 • Energiedirect.nl en ENGIE voor energie
 • Telecombinatie voor internet & bellen en televisie
 • Typhone.nl voor mobiele telefonie 
 • Voor verzekeringen werken wij met diverse verzekeraars
 • Meerdere onafhankelijke hypotheekadviseurs voor hypotheken
 • Voor lenen werken wij met diverse kredietverstrekkers

Let wel! De informatie die u op onze website vindt is objectief en niet gekleurd naar de aanbieders die u vindt in onze overstaphulp. U kunt de tarieven zelf toetsen op de websites van de diverse aanbieders. Voor de uitgangspunten van onze overzichten gebruiken wij zoveel als mogelijk dezelfde uitgangspunten als onafhankelijke partijen zoals het NIBUD.

Wat wij vragen van u?
Uw ervaring met leveranciers is voor ons en de andere klanten van Consumind belangrijk. Onze selectie van leveranciers is daarop mede gebaseerd. We zullen u dan ook met enige regelmaat naar uw ervaringen vragen en u daarvoor per email of telefoon benaderen.

Onze gedachte is dat wij met gezamenlijke kracht, uw kracht en die van al onze andere klanten, meer in te brengen hebben bij de leveranciers en dat er beter geluisterd wordt naar gezamenlijkheid. Ook als er klachten zijn over de handelswijze van leveranciers waar Consumind mee samenwerkt, kunt u als onze klant ons om hulp vragen.

Hoe selecteren wij de aanbieders?
Allereerst op basis van uw ervaring als klanten en op basis van onafhankelijke informatie uit onderzoeken. Verder letten wij bij de selectie op de zaken waar u zelf ook op let zorgen voor keuze in die variabelen:

 • Energie; oorsprong energie (grijs/groen), prijs en service
 • Internet, bellen en digitale televisie; snelheid internet, zenderpakket, prijs
 • Mobiele telefonie; prijsplan, diensten en toestelkeuze
 • Verzekeringen; polisvoorwaarden, tarieven, dekking
 • Hypotheek; voorwaarden, maandelijkse lasten, soort hypotheek
 • Lenen; service en tarieven
   

Beëindiging klantrelatie
Natuurlijk vertrouwen wij op een lange klantrelatie met u. Maar mocht u niet langer van onze dienstverlening gebruik willen maken, dan kunt u dat op elk moment aan ons laten weten. Stuur een bericht naar klantenservice@consumind.nl en wij verwijderen uw gegevens uit ons klantenbestand. Wilt u niet langer door ons worden gebeld maar wel email en andere informatie van ons blijven ontvangen, dan is dat natuurlijk altijd mogelijk. U kunt deze aanpassingen melden, gebruikmakend van hetzelde emailadres. Natuurlijk blijft onze website altijd vrij toegankelijk en mocht u in de toekomst weer gebruik willen maken van onze producten of dienstverlening, dan meldt u zich eenvoudig opnieuw aan als klant op onze website.

Vragen of klachten
Mocht u vragen of klachten hebben, laat het ons alstublieft weten op klantenservice@consumind.nl. Wij streven altijd naar een oplossing, met ons of de leverancier.