Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

De goedkoopste energiemaatschappij kiezen via Consumind

Je wilt zo goedkoop mogelijk energie afnemen, zonder dat je daar veel gedoe bij ervaart. De goedkoopste energiemaatschappij kiezen kan lastig zijn als je niet weet hoe je deze het beste kunt vinden. Vergelijken is de oplossing die Consumind u aanbiedt: je kunt via ons meer dan dertig energiemaatschappijen vergelijken op gebied van prijs.

Energiemaatschappijen vergelijken in Nederland

Wellicht herinner je het zich nog: voor 2004 was de energiemarkt nog niet vrij. Er waren drie grote energiemaatschappijen: Nuon, Essent en Eneco. Wie jouw energieaanbieder was werd bepaald door de plaats waar je woonde. Had je vervelende ervaringen op het gebied van service, of vond je de maatschappij te duur? Je had zelf niet de keuze en moest het er maar mee doen. In 2004 is hier verandering in gebracht en is de energiemarkt geliberaliseerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat er tegenwoordig veel energiemaatschappijen op de markt zijn, wat energiemaatschappijen vergelijken ingewikkelder heeft gemaakt. Op basis van prijs heeft Consumind een vergelijking voor u gemaakt van meer dan dertig maatschappijen, zodat je een verantwoorde keuze kunt maken.

Concurrentie tussen energiemaatschappijen biedt je voordeel

Voor jou als consument is het gunstig dat je zelf voor een energiemaatschappij kunt kiezen. Door de liberalisering is er concurrentie ontstaan tussen de verschillende energiemaatschappijen. Elke maatschappij wil jou immers graag als klant hebben. En om je daarvoor te winnen concurreren ze op het gebied van prijs, service en andere diensten die ze erbij aanbieden. Een energiemaatschappij kiezen kan daardoor als lastig worden ervaren. Echter als je bij jezelf nagaat wat je het belangrijkste vindt bij een energiemaatschappij, dan wordt het maken van een keuze een stuk simpeler. Het grootste deel van de Nederlandse huishoudens noemt de prijs de belangrijkste factor bij een energiemaatschappij kiezen.

Redenen om energiemaatschappijen te vergelijken

  • Je vindt jouw huidige energiemaatschappij te duur.
  • Je hebt een vervelende ervaring gehad op het gebied van service van de maatschappij.
  • Je wilt groene stroom afnemen, maar dat kan niet bij de huidige energiemaatschappij.
  • Je bent het niet eens met de voorwaarden van de energiemaatschappij.
  • Je huidige energiecontract loopt af.
  • Je gaat vergelijken en wilt een nieuwe maatschappij voor de woning.
  • Je gaat op jezelf wonen, of scheiden.
  • Je hebt een variabel contract en de energieprijzen gaan stijgen.

Welke reden je ook hebt, energiemaatschappijen vergelijken doe je in enkele simpele stappen via Consumind.

Hoe werkt het vergelijken van energiemaatschappijen?

Om energiemaatschappijen te vergelijken kun je alle websites van de energiemaatschappijen afgaan en de kosten voor jezelf in een Excel op een rijtje zetten. Maar met de verschillende contractvormen en meer dan dertig actieve energiemaatschappijen is dit een ingewikkelde klus. Je kunt ook het vergelijk van Consumind raadplegen. Wij hebben dit werk namelijk al voor je gedaan, waarbij alle kostencomponenten zijn meegenomen. De energierekening bestaat namelijk uit:

Als je een andere energiemaatschappij gaat kiezen kun je gaan besparen omdat de vaste en variabele leveringskosten bij de energiemaatschappij lager zijn dan bij jouw huidige aanbieder. De netbeheerkosten worden niet door de energiemaatschappij bepaald, de netbeheerder doet dit. De netbeheerder is namelijk verantwoordelijk voor het netwerk waar stroom en gas doorheen gaan. De btw, overheidsheffingen en vermindering energiebelasting worden bepaald door de overheid. De energiemaatschappij noteert de kosten wel op de jaarnota, maar draagt deze kosten voor je af aan de netbeheerder en de Belastingdienst. Om energiemaatschappijen goed te vergelijken is het echter wel handig om al deze kosten mee te nemen, omdat jouw huidige maatschappij dat ook doet voor het bepalen van je termijnbedrag.

Waarom energiemaatschappijen vergelijken via Consumind?

De energiemaatschappijen vergelijken via Consumind is makkelijk. Wij hebben voor  meer dan 90 energiecontracten voor je vergeleken. Deze contracten hebben we overzichtelijk voor je weergegeven, met daarbij de vermelding van de duur van het contract, de prijs en de energieaanbieder. Om het vergelijk in te kunnen zien vul je jouw persoonlijke gegevens en verbruik in, zodat je online het vergelijk direct kunt inzien. Je kunt besluiten om over te stappen, als je ziet dat je bij een andere energiemaatschappijen voordeliger uit bent. Dit kun je zelf regelen of door ons laten regelen bij een aantal energiemaatschappijen.

Wat kost energiemaatschappijen vergelijken?

De energiemaatschappijen vergelijken via Consumind is gratis voor jou. Na het invoeren van je gegevens ben je kosteloos klant van ons. Dit houdt in dat je door ons op de hoogte wordt gehouden over de energiemarkt, maar ook over andere terugkerende lasten in het huishoudboekje. Daarnaast bieden wij ook de overstapservice aan voor een aantal maatschappijen, die wij hebben geselecteerd op gebied van prijs, service en stabiliteit. Als je via ons overstapt ben je gegarandeerd van de overstapservice.

Wat houdt de overstapservice in?

Heb je tijdens het  vergelijken van energiemaatschappijen een maatschappij gezien waar je naartoe wilt overstappen en is deze aangesloten bij onze overstapservice? Dat betekent dat je de overstap dan uit handen kunt geven. Wij zorgen ervoor dat je een contract van de energiemaatschappij ontvangt. Met ontvangst van het contract heb je nog wettelijk veertien kalenderdagen bedenktijd. Heb je nog een lopend contract bij jouw huidige energiemaatschappij? Neem dan eerst telefonisch contact met ons op, wij kunnen dan samen met je kijken naar welk contract en maatschappij je kunt overstappen, waarbij de opzegvergoeding aan je wordt terug betaald. Want een overstap moet er niet voor zorgen dat je meer geld kwijt bent.

Bekijk hier hoe een overstap werkt

Energiemaatschappij opzeggen

Na de bedenktijd wordt er voor je gezorgd dat de huidige energiemaatschappij van de woning wordt opgezegd. Dit hoef je dus ook niet te doen. Het enige wat je zelf nog dient te doen is de meterstanden door te geven zodra de nieuwe energiemaatschappij hierom vraagt.

Ga je verhuizen en heb je voor uw nieuwe woning een nieuwe energiemaatschappij aangevraagd? Dan is het belangrijk dat je de maatschappij op de oude woning zelf opzegt. De energiemaatschappij van het nieuwe adres wordt wel opgezegd.

Een nieuwe energiemaatschappij kiezen is dus niet ingewikkeld. Begin met energiemaatschappijen vergelijken en bekijk hoeveel je kunt besparen.

Meer interessante pagina's: Energietarieven vergelijken en geld besparen - Onafhankelijk energie vergelijken via Consumind - Energieprijzen vergelijken ingewikkeld? Welnee

 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: De goedkoopste energiemaatschappij kiezen via Consumind van Bubutu/Shutterstock.com