Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energiekosten vergelijken van meer dan dertig leveranciers

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel energieleveranciers waaruit u een keuze kunt maken. Dat is fijn, maar wordt ook wel als ingewikkeld beschouwd. Want al die leveranciers vergelijken en een keuze hieruit maken levert veel werk en onrust op. Consumind neemt dat werk uit handen én helpt u met het maken van de juiste keuze.

Vergelijk de energiekosten via Consumind

De energierekening bestaat uit zes onderdelen:

De vaste leveringskosten en variabele leveringskosten worden bepaald door de energieleverancier. De overige kosten en vermindering energiebelasting worden bepaald door de overheid en netbeheerder. Omdat al deze kosten bij elkaar de totale kosten van de energierekening vormen is het goed om alle energiekosten te vergelijken. In het vergelijk van Consumind zult u dan ook een maandprijs zien op basis van al deze energiekosten.

Waarom energiekosten vergelijken via Consumind

Vergelijken via Consumind gaat simpel. U vult uw verbruik in, uw persoonlijke gegevens en wie uw energieleverancier is. Vervolgens krijgt u een overzicht te zien van de diverse kosten bij de verschillende leveranciers. U kunt de energiekosten vergelijken van 1-,2-,3- en 5-jarige contracten. Omdat de prijzen per maand staan genoteerd kunt u gemakkelijk een keuze maken.

Wat kost energiekosten vergelijken?

Naast enkele minuten van uw tijd kost energiekosten vergelijken u niets. Via ons kunt u kosteloos meer dan dertig energieleveranciers vergelijken. Dat gaat eenvoudig, waardoor het ook niet veel tijd hoeft te kosten. Na het vergelijken kunt u kiezen om zelf een overstap te regelen, of kosteloos gebruik te maken van onze overstapservice.

Energiekosten vergelijken en gebruik maken van de overstapservice

Vergelijk eerst de energiekosten hier, zodat u weet hoeveel u kunt besparen op uw energierekening. Vervolgens kunt u gebruik maken van de overstapservice van Consumind. U bent dan gegarandeerd van een vloeiende overstap van uw huidige leverancier naar een nieuwe energieleverancier. Wij hebben voor de overstapservice leveranciers geselecteerd op basis van scherpe prijzen en goede service. Daarnaast zijn het stabiele partijen, waardoor u geen zorgen hoeft te maken of de leverancier wel de juiste keus voor u is.

De zes stappen van een overstap

  1. Vraag een overeenkomst aan van een energieleverancier en geef hierop akkoord
  2. U krijgt veertien kalenderdagen wettelijke bedenktijd
  3. De nieuwe energieleverancier zegt uw huidige energieleverancier van uw woning op
  4. Geef de meterstanden door aan de nieuwe energieleverancier
  5. U ontvangt een bericht over het nieuwe termijnbedrag dat u moet betalen
  6. U ontvangt van de oude leverancier de eindnota

Opzegvergoeding betalen bij een overstap?

Als u nog een lopend contract heeft bij uw huidige leverancier dan mag deze een opzegvergoeding vragen. U verbreekt namelijk voortijdig het contract. De hoogtes van de opzegvergoedingen voor consumentencontracten zijn wettelijk vastgelegd. Dit hoeft u overigens niet te weerhouden om over te stappen. Voor de overstapservice werken wij samen met leveranciers die de opzegvergoeding aan u terug betalen. Neem contact met ons op, via 030- 7009 727, voor uitleg over deze regeling.

Wacht niet langer en start met de energiekosten vergelijken.

Meer interessante pagina's: Meer consumenten stappen over van energieleverancier - Checklist energieverbruik van huishoudelijke apparaten - Onafhankelijk energie vergelijken via Consumind - Energieprijzen vergelijken ingewikkeld? Welnee - Een energieleverancier kiezen die het beste bij u past - Energietarieven vergelijken en geld besparen

 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: energiekosten vergelijken van meer dan dertig energieleveranciers van Lisa S./Shutterstock.com