Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Een energieleverancier kiezen die het beste bij u past

Energieleverancier die het beste is voor jou

Vaak willen mensen de handdoek al in de ring gooien bij het zien van de hoeveelheid energieleveranciers waar tegenwoordig uit gekozen kan worden. Zonde, want een nieuwe energieleverancier kiezen kan honderden euro’s opleveren. Consumind helpt je met vergelijken, zodat je een goede energieleverancier kunt kiezen.

Wanneer kunt u een nieuwe energieleverancier kiezen?

Er zijn meerdere situaties wanneer je een nieuwe energieleverancier kunt kiezen, namelijk:

  • Je krijgt een nieuwe woning
  • Je hebt een hoge energierekening ontvangen
  • Je energiecontract loopt ten einde of is al afgelopen
  • Je hebt een geschil met jouw energieleverancier
  • De leverancier wijzigt de voorwaarden

Vergelijk tarieven

Een nieuwe energieleverancier kiezen bij een nieuwe woning

Als je het ouderlijk huis uit gaat of uit een woning vertrekt waar stroom en gas inclusief geregeld was, kun je zelf een energieleverancier kiezen en je daarbij aanmelden. Ben je gescheiden of ga je verhuizen? Dan zijn er twee opties:

  1. Je zegt de levering van de oude woning op en meldt jezelf aan bij een andere leverancier voor de nieuwe woning
  2. Je verhuist het energiecontract mee naar de nieuwe woning, daarna kun je altijd nog een nieuwe energieleverancier kiezen om naar over te stappen. Let op: als het contract niet op jouw naam staan in geval van scheiding, kun je het niet meeverhuizen.

Wil je advies over wat voor jou het meest verstandige optie is? Bel ons dan op 030-7009 727. Wij helpen je graag!

Een nieuwe energieleverancier kiezen vanwege een hoge energierekening

Het is nooit leuk, een hoge energierekening ontvangen. Het is dan ook één van de meest gehoorde redenen waarom men wilt overstappen van energieleverancier. Het beste kun je eerst ons vergelijk raadplegen, waarin je een overzicht van energieleveranciers ziet met de bijbehorende kosten. Zo krijg je inzicht in welke energieleverancier er voor jou voordeliger uit komt en kun je een overstap aanvragen. Als je een nog lopend contract hebt kunnen we voor je bekijken naar welke leverancier je het beste kunt overstappen, zodat een eventuele opzegvergoeding aan je wordt terug betaald.

Een nieuwe energieleverancier kiezen omdat je contract afloopt of afgelopen is

Je energiecontract loopt af, of is al afgelopen. Als je geen actie onderneemt dan wordt er bij je huidige energieleverancier met een variabel energietarief afgerekend. Dit houdt in dat de leverancier het tarief, gedurende de tijd dat je geen actie onderneemt, kan verhogen of verlagen. Dit tarief wordt aangepast aan de marktomstandigheden. Veel leveranciers hanteren voor bestaande klanten hogere tarieven dan voor nieuwe klanten. Dit worden ook wel slaperstarieven genoemd. Een goede reden dus om over te stappen van energieleverancier. Als jouw contract al is afgelopen dan kun je zonder opzegvergoeding te hoeven betalen overstappen. Heb je een nog lopend contract, bel ons dan eerst. We kijken dan samen met jou naar de mogelijkheden. Je kunt ons bereiken via 030-7009 727.

Een nieuwe energieleverancier kiezen omdat u een geschil heeft met uw energieleverancier

Een geschil met een energieleverancier kan ervoor zorgen dat je verplicht, of uit eigen keuze naar een andere energieleverancier wil overstappen. In sommige situaties beëindigd de energieleverancier zelf jouw energiecontract. Het is dan zaak om met spoed een nieuwe energieleverancier te zoeken, voordat de netbeheerder de stroom- en/of gasmeter afsluit. Als je met spoed naar een nieuwe energieleverancier moet zoeken vanwege een betalingsgeschil, dan wordt er door de nieuwe leverancier vaak om een borg gevraagd. De hoogtes van de borg verschillen per energieaanbieder. Bekijk hier het overzicht met de borgbedragen.

Als je een ander geschil hebt vanwege een andere reden, dan hoef je geen borg te betalen. Je kunt via Consumind een nieuwe energieleverancier kiezen. Als je het contract zelf voortijdig beëindigd dan mag jouw leverancier wel een opzegvergoeding in rekening brengen. Neem gerust even contact met ons op, samen bekijken we dan alle mogelijkheden.

Een overzicht van energieleveranciers

Via Consumind kun je meer dan dertig energieleveranciers vergelijken, zodat je een nieuwe energieleverancier kunt kiezen waarbij je voordeliger uit bent. Als je de vergelijking maakt dan krijg je een overzicht van energieleveranciers te zien met de bijbehorende maandkosten, op basis van het door jou ingevoerde jaarverbruik. Je kunt kiezen of je de vergelijking wilt zien voor een 1-,2-,3- of 5-jarig contract. Daarnaast kun je ook de contracten met variabele tarieven vergelijken.

Overstappen van energieleverancier

Nadat je de verschillende energieleveranciers hebt vergeleken, kun je de keuze maken om over te stappen van energieleverancier. Via Consumind kun je overstappen naar leveranciers die wij specifiek hebben geselecteerd op basis van scherpe tarieven en goede service. Je kunt voor een overstap naar één van deze leveranciers gebruik maken van onze overstapservice. Wil je liever overstappen naar een andere leverancier? Dan kun je dit rechtstreeks met de betreffende leverancier regelen.

Vergelijk tarieven

Meer interessante pagina's: Gratis energievergelijker- Consumind - Netwerkkosten 2014 omlaag - Dé goedkoopste energieaanbieder - Hulp nodig bij de zoektocht naar een nieuwe energieleverancier? - Energie: hoe kun je er gebruik van maken en er toch minder voor betalen?

 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: een energieleverancier kiezen van Andrey_Popov/Shutterstock.com