Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Waaruit bestaan de energiekosten?

Waaruit bestaan de energiekosten?Iedere maand betaalt u aan uw energieleverancier een bedrag, het zogenaamde termijnbedrag. Aan het eind van het jaar krijgt u van uw energieleverancier de jaarnota, ook wel de energienota genoemd. Hierop staat hoeveel u hebt betaald aan termijnbedragen en hoeveel stroom en gas u daadwerkelijk hebt verbruikt. Voor veel mensen is het lezen van de eenrgienota lastig. Wij hebben daarom een overzicht voor u gemaakt van de verschillende onderdelen van de energienota. De energiekosten bestaan uit meerdere elementen, namelijk:


Hoe is de energienota percentueel verdeeld?

Het grootste deel van de energienota, namelijk 47%, bestaat uit overheidsheffingen en btw. Hieronder hebben wij percentueel voor u weergegeven waaruit de energienota bestaat.

Dit overzicht is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

- Een gemiddeld verbruik van 3.500 kWh en 1.850 m3 in gasregio 4
- Netbeheerkosten van netbeheerder Liander waarbij de kosten zijn aangehouden van een elektriciteitsaansluiting t/m 3 x 25 ampère en een gasaansluiting van een G4/ G6 aansluiting met een capaciteit van 500 m3 tot 4.000 m3.

Peildatum: 04-01-2016

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking nu - Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten - Een energie overstap was nog nooit zo makkelijk - Hoe werkt de energievergelijker? 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Waaruit bestaan de energiekosten? van Rallef / Shutterstock.com