Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Regiotoeslag gas

Voor het transport van gas betaal je een regiotoeslag. Deze wordt hoger naarmate je verder van het belangrijkste gaswinningsgebied woont. Dit gebied bevindt zich in Slochteren (Groningen). Hoe verder je dus van Slochteren woont, hoe hoger de regiotoeslag. Gashandelaar Gasterra heeft Nederland in tien verschillende regio’s verdeeld en per regio berekend wat de vervoerskosten zijn.

Het is vervolgens aan de energieleveranciers om te bepalen of ze de toeslag aan je doorberekenen, of ze hem verhogen of juist verlagen. Let echter altijd goed op: Er zijn leveranciers die de regiotoeslag niet, of maar voor een klein deel, aan je doorberekenen. Dat verlies compenseren ze soms door een hoge prijs per m3. Hierdoor kan de totale prijs toch hoger liggen dan bij een energieleverancier die de regiotoeslag gas wel meerekent! Het is daarom altijd verstandig om bij het vergelijken goed te kijken naar de totaalprijs per m3.

Of de tarieven van regiotoeslag gas en leveringskosten van energieleveranciers redelijk zijn, wordt gecontroleerd door de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM)