Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

6 redenen waardoor de maximale internetsnelheid niet wordt behaald

 • Spyware en virussen: Nummer 1 veroorzaker van langzaam internet zijn virussen en spyware. Spyware is eigenlijk een andere naam voor ‘spionerende computerprogramma’s’ die informatie over je verzamelen, zoals het surfgedrag, en dit doorgeven aan een externe partij. Spyware is vaak bewust door programmamakers toegevoegd, zodat zij geld kunnen verdienen aan de verkoop van jouw gegevens, of voor criminele doeleinden. Vaak is Spyware toegevoegd bij gratis programma’s. Meestal heb je geen idee van de aanwezigheid van Spyware. Lees hier tips over hoe je dit oplost.
   
 • Verbinding netwerken: Als je een kabelabonnement bij bijvoorbeeld UPC of Ziggo hebt, dan deel je de verbinding met meerdere gebruikers van het netwerk. Stel dus dat je buren hetzelfde kabelabonnement hebben en op hetzelfde moment online zijn, dan neemt de internetsnelheid af. Er gebeurt dan eigenlijk hetzelfde als op een autoweg. Hoe meer auto’s, hoe groter de kans op drukte, files en vertraging.
   
 •  ADSL/ VDSL: Bij deze vorm van internetten hangt de snelheid af van de afstand van uw woning tot de wijkcentrale. Hierbij geldt dat hoe langer de afstand tussen je huis en de wijkcentrale is, des te lager de internetsnelheid. Check hier jouw internetsnelheid.
   
 • Meerdere gebruikers: Zijn er meerdere internetgebruikers in huis? De snelheid wordt dan verdeeld en ieder gezinslid moet genoegen nemen met een wat langzamere verbinding.
   
 • Instellingen of oudere computer: Bepaalde instellingen op de computer, of een oudere, tragere computer of een kapotte router kunnen ervoor zorgen dat de snelheid lager is. Bekijk hier tips om ervoor te zorgen dat jouw internet niet trager is door instellingen.
   
 • WiFi: Helaas, maar waar: draadloos internet (WiFi) gaat, ten dele, ten koste van de snelheid. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Twente wordt soms maar 20 procent van de beloofde snelheid behaald. Bekijk hier tips om ook met WiFi sneller te kunnen internetten.
   

Welke snelheid haalt mijn huidige internet pakket?
Ben je benieuwd welke upload- en downloadsnelheid je momenteel haalt? Meet hier eenvoudig de internetsnelheid die je momenteel behaald.