Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Tips voor sneller internet met WiFi

WiFi kan handig zijn, maar het kan er ook voor zorgen dat je internetverbinding trager wordt. Dit komt doordat nabije WiFi-apparaten gebruik maken van dezelfde frequentie. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan de laptop van de buren, een draadloze muis, een magnetron, een elektronische deurbel, et cetera. Onderstaande tips kunnen je helpen om de kwaliteit van het draadloos internet te verbeteren.

1. Plaatsing WiFi-router

Zorg ervoor dat jouw WiFi-router op een centrale plek in huis staat. Hoe groter de afstand tussen de router en de laptop, computer, mobiele telefoon of tablet, des te zwakker het signaal is. Koperen elektriciteitskabels, muren en andere obstakels vergroten de kans op storingen. Zet de router daarom niet op de vloer, maar hoger, bijvoorbeeld op een dressoir. De signalen komen dan minder obstakels tegen.  

2. Frequentie voor WiFi wijzigen

Als meerdere WiFi-routers in de omgeving op dezelfde frequentie uitzenden, dan kun je daarvan hinder ondervinden. Je kunt in de handleiding van de router lezen hoe je de frequentie (kanaal) wijzigt.

3. Repeater voor een beter WiFi-signaal

Heb je een zoon of dochter met een kamer op de zolderkamer waar een slechte of helemaal geen internetverbinding is? Het kan helpen om een repeater te plaatsen op de verdieping waar het signaal nog net merkbaar is. De repeater stuurt het WiFi-signaal dan verder door. Repeaters zijn al vanaf € 20 te koop.

4. Netwerkkabels voor een betere internetverbinding

Blijf je last houden van een slechte internetverbinding via de draadloze router? Je kunt ook een netwerkkabel gebruiken in plaats van een draadloze router. Het nadeel hiervan is dat tablets en smartphones hierop niet aangesloten kunnen worden.

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage


 

Afbeelding: Free WiFi van Faysal/ Shutterstock.com