Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Internetsnelheid van vaste internetaansluiting

Bij een internetabonnement wordt door de internetaanbieder een maximale upload - en downloadsnelheid aangegeven in Mb/s (Megabit). Verwar dit niet met MB/s (Megabyte). Bits en bytes zijn namelijk verschillende dingen:
 

  • Een byte geeft aan hoe groot iets is. Zo wordt de grootte van een bestand (bijvoorbeeld een foto of een mail) aangeduid in bytes. Ook de grootte van de geheugencapaciteit van een computer wordt aangeduid in bytes.
  • Een bit geeft de snelheid aan waarmee je kunt up- en downloaden. Oftewel: hoeveel data (MB’s) je per seconde op jouw computer kan binnenhalen vanaf het internet.

Let op: De snelheden die providers aangeven, worden in werkelijkheid zelden gehaald door de gebruikers! Daarom hebben de gezamenlijke internetaanbieders de Gedragscode Transparantie Internetsnelheden opgesteld. Hierin hebben ze afgesproken dat voor alle abonnementen die na 1 januari 2013 nieuw worden afgesloten of vernieuwd, realistische internetsnelheden worden gemeld. Of de maximale internetsnelheid wordt behaald hangt ook nog van andere factoren af. Bekijk hier deze factoren.

Het is handig om van te voren te weten welke internetsnelheid je nodig hebt. Klik hier voor een overzicht waarbij per handeling wordt aangegeven wat de benodigde internetsnelheid is. Prettig geregeld. 

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

 

 

Afbeelding: e-mail van Erdal Bayhan/ Shutterstock.com