Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Vanaf december een BKR-registratie voor de mogelijkheid om rood te staan

Heb jij de mogelijkheid om rood te staan op je betaalrekening? Dan gaat er vanaf 1 december 2016 flink wat veranderen. Vanaf die datum gaan miljoenen bankklanten die rood kunnen staan een registratie krijgen bij Bureau Krediet Registratie (BKR).

Rood staan geldt vanaf december dus als een krediet/lening. Mocht je alleen al de mogelijkheid hebben tot rood staan, maar nog nooit rood hebben gestaan, dan sta je vanaf december alsnog vermeld bij het BKR. Het zal dan geen negatieve registratie zijn, maar een positieve. Het is echter puur de vermelding dat je over deze faciliteit beschikt.

Nieuw is deze regeling niet helemaal. Wanneer je op dit moment de mogelijkheid hebt om tot €500,-  rood te staan met een looptijd van drie maanden of langer, wordt dit ook al bij het BKR geregistreerd. Vanaf december zal deze limiet verlaagd worden naar €250,- met een looptijd van een maand.

Vanaf december zal deze regeling dus in gaan, maar waarom?

Het is puur een kwestie om hiermee de Nederlandse bevolking te behoeden voor problematische schulden. Personen met grote schulden zoeken vaker de toevlucht in een kortlopend krediet om het ene gat met het andere te vullen. Door deze regeling wordt snel duidelijk hoeveel leningen iemand heeft, waardoor ook de toekomstige leencapaciteit verminderd zal worden.

Wat betekent dit voor jou?

Mocht je nu dus de mogelijkheid hebben tot roodstand, dan weet je zeker dat dit geregistreerd zal worden bij het BKR. Mocht je dit nou niet willen, dan zul je af moeten zien van de mogelijkheid tot roodstand.

Doe je dit niet, dan kun je in de toekomst problemen krijgen met het krijgen van een hypotheek of lening. De gevolgen voor de hypotheek zullen niet zo drastisch zijn, maar met een kredietlimiet van €1500,- kan dit al oplopen tot €8400,- minder hypotheek. Ook zal het moeilijker zijn om een lening of krediet aan te kunnen vragen.

Heb je op dit moment al een lopende lening of krediet? Laat Consumind Finance dan kijken naar de mogelijkheid tot het verlagen van de rente of looptijd! Dit kan zomaar duizenden euro’s schelen over de gehele looptijd. Prettig geregeld!