Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Flitskrediet

Een flitskrediet is een krediet met een korte looptijd, van soms maar een paar weken, voor kleine bedragen. De meeste aanbieders verstrekken deze flitsleningen voor bedragen tot 1000 euro. Op het internet zijn er meerdere aanbieders van flitskredieten te vinden. Ook aanbieders die geen BKR-toetsing doen en die het misschien in zijn algemeenheid niet zo nauw nemen met wet- en regelgeving. Een flitskrediet-aanbieder moet echter ook een vergunning hebben van de Autoriteit Financiële Markt (AFM), een BKR-toetsing doen en zich houden aan de maximale rente van 14 procent.

Sommige aanbieders proberen hier echter aan te ontkomen door voor andere diensten hoge kosten te rekenen, bijvoorbeeld voor het snel overboeken van geld. Bovendien geven ze hoge boetes als je te laat terugbetaalt.

Mocht je toch een flitskrediet overwegen, kijk dan goed met welke aanbieder je in zee gaat en of deze wel een vergunning van het AFM heeft. Je kunt ook met jouw bank overleggen of je rood mag staan. Vaak is dat een goedkopere oplossing, zeker als het maar om een paar weken gaat.

Ga terug naar de lenen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

 

Afbeelding: flitskrediet van Atem_ka/ Shutterstock.com