Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Bespaartips lenen

1. Rente verlagen van uw huidige leningen

Consumind Finance biedt je een mogelijkheid aan voor een lagere rente op je huidige leningen. Er wordt voor jou onderhandelover het rentepercentage dat de huidige geldverstrekker hanteert. Dit kost jou niets, maar je kunt er wel veel mee besparen! Vul hier jouw gegevens in en er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

2. Probeer eerst te sparen, voordat u een lening afsluit

Kun je de lening die je wilt afsluiten wel aflossen? Je kunt testen of je iedere maand het aflossingsbedrag kunt missen, door dit drie maanden lang opzij te zetten. Lukt dat? Dan kunt je de lening waarschijnlijk wel aflossen. Lukt dat niet? Dan is een lening afsluiten niet zo verstandig, want dan lukt afbetalen misschien ook niet.

3. Controleer uw bankafschriften

Bekijk regelmatig jouw bankafschriften. Kloppen de bedragen die zijn afgeschreven? Zijn jouw betaalopdrachten goed doorgevoerd? Soms wordt er ten onrechte een afschrijving gedaan, of er wordt er een te hoog bedrag afgeschreven. Het zou jammer zijn als je dit niet in de gaten hebt en dus te veel betaalt.

4. Betaal direct rekeningen

Heb je een rekening binnen gekregen? Zorg er dan voor dat je deze zo snel mogelijk betaalt, of doe op een vast moment in de week of maand de administratie. Dan kunnen er nooit rekeningen blijven liggen, met alle bijkomende kosten van dien!

5. Slaap er een nachtje over

Heb je iets gezien wat je graag wil hebben? Slaap er eerst een nachtje over voordat je het aanschaft. Misschien vindt je het de volgende dag niet zo’n goed idee meer en dan heb je tenminste geen geld uitgegeven aan een bevlieging.

6. Maak een begroting voordat u een lening afsluit.

Bent je van plan een nieuwe lening af te sluiten? Maak dan een begroting van jouw inkomsten en uitgaven. Dan heb je overzicht en weet je of je genoeg geld overhoudt om de lening en bijkomende rente af te lossen.

7. Houd de looptijd van de lening zo kort mogelijk

Zorg dat je geen lening afsluit met een langere looptijd dan dat je het product gebruikt. Stel dat je een wasmachine wilt kopen en je verwacht dat je daar tien jaar mee doet. Sluit dan een lening af die niet langer loopt dan die tien jaar (en het liefste korter), zodat je de lening in ieder geval hebt afgelost als je toe bent aan een nieuwe machine.

8. Leen liever niet via klantenkaarten, thuiswinkelorganisaties en creditcards

Lenen via klantenkaarten, creditcards of thuiswinkelorganisaties is duur! Dit komt omdat ze geld uitlenen tegen de hoogst toelaatbare rentes en die zijn fors hoger dan de gebruikelijke rentes op leningen. Je kunt dan beter een lening afsluiten met een lagere rente, of eerst sparen voordat je iets koopt.

Wil je nog meer bespaartips lezen? We hebben ook bespaartips voor energie, internet, vaste telefonie en bellen, bespaartips voor mobiele telefonie en hypotheken

Ga terug naar de lenen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

 

 

 

Afbeelding: bespaartips voor leningen van Jakub Krechowicz/Shutterstock.com