Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nederland durft weer: lenen steeds populairder


Na een periode van economische crisis, durven Nederlanders zich weer te wagen aan het lenen van geld. 2017 lijkt voor de kredietverstrekkers zelfs een recordjaar te worden dankzij de grote toename van leningen in het derde kwartaal. Hieruit blijkt dat de economie weer flink aan het opkrabbelen is.

Rente historisch laag

Niet alleen een opkrabbelende economie helpt mee aan de populariteit van leningen en het vertrouwen van de consument. Ook de historisch lage rente helpt bij de gigantische drukte bij kredietverstrekkers. Zelfs consumptieve kredieten, waar de rente over het algemeen hoger is, piekt nu met historisch lage rente. De verwachting dat de rente hierdoor gaat stijgen is groot, daardoor sluiten mensen juist nu een persoonlijke lening af. Hiermee leggen zij de rente vast voor een langere looptijd en hebben ze dus niet de onzekerheid dat de rente in de loop der jaren stijgt.

Van doorlopend krediet naar persoonlijke lening oversluiten

Het betekent niet direct dat er meer leningen worden afgesloten. Een groot deel van de activiteiten die er nu plaats vinden in de markt en bij consumenten hebben er mee te maken dat huishoudens hun leningen en kredieten oversluiten. Dit is populair vanwege de lage rente en het aflossen van een lening kan vaak zonder boete. De keuze om naar een andere kredietverstrekker met een lagere rente te gaan is dan snel gemaakt en tegenwoordig ook snel uitgevoerd.

Wil jij ook gebruik maken van de historisch lage rente en je huidige kredieten en leningen oversluiten naar een andere kredietverstrekker waar je wel voor een langere periode gebruik kunt maken van lage rente? Of wil je je looptijd verkorten maar niet direct veel meer rente gaan betalen? Consumind Finance kan je hierbij helpen. Zij bekijken voor jou bij welke kredietverstrekker je terecht kunt tegen een zo laag mogelijke rente en/of looptijd. Zo bespaar je tot wel duizenden euro’s op jouw lopende leningen en kredieten. Meld je aan via onderstaande knop of klik hier. Onze kredietspecialisten nemen graag contact met je op om de mogelijkheden te bekijken.