Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Consumenten zetten rood staan massaal uit!

Consumenten zetten rood staan massaal uit!Het is al een tijd bekend, maar de vier grote banken zien de consumenten nu echt in actie komen. Al meer dan 100.000 rekeninghouders hebben de afgelopen maand het rood staan op hun betaalrekening uitgezet. Mocht je dit nog niet gedaan hebben, dan sta je vanaf 1 december 2016 geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie.

Niet alleen rood staan maar ook creditkaarten en klantenkaarten.

Om consumenten met kleine kredieten eerder in beeld te brengen gaat het BKR vanaf 1 december 2016 alle kredieten boven de €250,- , die langer dan 1 maand lopen, registreren. Hier valt het rood staan op je betaalrekening dus onder, maar ook je creditkaart of een klantenkaart met gespreid betalen! Mocht je nog rood kunnen staan op 1 december of in het bezit zijn van een kleine lening, dan zal dit niet zonder gevolgen zijn.

Welke gevolgen zijn er dan?

Met de mogelijkheid tot rood staan kun je namelijk minder hypotheek krijgen. Dit kan oplopen tot zo’n €1500,- minder hypotheek! Dit lijkt niet een heel groot bedrag, maar het kan net die drempel zijn waardoor jij je hypotheek niet rond krijgt. Mocht je daarnaast ook nog eens gebruik maken van een creditkaart en/of een klantenkaart met de mogelijkheid tot gespreid betalen? Dan zal je maximale leenbedrag voor je hypotheek kunnen zakken met duizenden euro's.

Ons advies:

Als je binnenkort van plan bent om een hypotheek af te sluiten, zet het rood staan dan uit. En heb je nou al een lening, creditcard, klantenkaart of een krediet? Laat dan onze kredietspecialisten eens kijken of ze voor jou de rente en de looptijd kunnen verlagen! Zo kun jij alsnog in de toekomst een hypotheek afsluiten voor jouw droomhuis.  Meld je aan via onderstaande knop. Prettig geregeld!