Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Sim only abonnementen vergelijken

Sim Only Abonnementen vergelijken

Sim only abonnementen blijven in populariteit stijgen, en dus ook sim only abonnementen vergelijken. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat steeds vaker wordt gekozen om, na afloop van een abonnement, de telefoon te behouden en een sim only abonnement af te sluiten. Ook het aandeel prepaid- gebruikers daalt door de mogelijkheid van sim only. Maar wat is sim only precies, waar let je op bij het vergelijk van een sim only abonnement en hoe maak je gebruik van de diensten van Consumind? Daar geven we je graag antwoord op.  

Wat is sim only?

Met een sim only abonnement ontvang je geen nieuwe telefoon van je telecomprovider. Dus als je de nieuwe iPhone wilt, dan grijp je mis met een sim only abonnement. Wel heb je een abonnement met een vast aantal belminuten, sms’jes en MB’s met vaste maandelijkse kosten. Het scheelt vaak flink in je maandelijkse kosten; een telefoon krijg je niet cadeau, die betaal je zelf.

Waarom is sim only populair?

De grootste reden om te kiezen voor sim only zijn lagere abonnementskosten. Misschien herken je het wel, je telefoon werkt nog prima en je telefooncontract is afgelopen. Je vindt het eigenlijk zonde om weer een abonnement met nieuwe telefoon af te sluiten, omdat je hebt gemerkt dat de abonnementskosten met een nieuwe telefoon best hoog kunnen zijn. Een goed moment om sim only abonnementen te vergelijken en aan te vragen.

Of bel en sms je veel en gebruik je mobiel internet al tijden via prepaid? Merk je dat je steeds vaker moet opwaarderen, omdat je steeds meer gebruik maakt van je mobiele telefoon? Ook dan is het een goed moment om sim only abonnementen te vergelijken, om zo te bekijken of je goedkoper uit bent met een sim only abonnement. Ben je bang om vast te zitten aan een abonnement? Sommige sim only abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.  

Waar let je op bij sim only abonnementen vergelijken?

Je bent eruit, je wilt een sim only abonnement. En nu? Sim only abonnementen vergelijken natuurlijk. Want je huidige provider hoeft niet de goedkoopste of beste te zijn op sim only gebied. Er zijn een aantal keuzemogelijkheden en dat is niet alleen de keuze voor provider waar je het abonnement bij afsluit.

Wat zijn de keuzemogelijkheden bij het vergelijke van sim only abonnementen:

  • Aantal benodigde MB’s
  • Aantal benodigde belminuten
  • Aantal benodigde sms’jes
  • De looptijd van het abonnement
  • Type internet
  • De downloadsnelheid
  • Providers
  • Netwerken

Aantal MB’s, belminuten en sms’jes

Voordat je sim only abonnementen gaat vergelijken, is het verstandig om in kaart te brengen hoeveel MB’s, belminuten en sms’jes je nu daadwerkelijk gemiddeld per maand gebruikt. Zo weet je wat je minimaal nodig hebt. Want als je elke maand gemiddeld 1 GB gebruikt en je neemt in je nieuwe abonnement maar 500 MB af, dan kan je ervan uitgaan dat je elke maand een flink bedrag kan gaan bijbetalen. Buiten je bundel betaal je namelijk meestal meer dan binnen je bundel.

Looptijd van het abonnement

Er zijn over het algemeen 3 looptijden waar je voor kan kiezen: 1 maand, 1 jaar en 2 jaar. Over het algemeen geldt, hoe langer de looptijd hoe voordeliger het abonnement qua prijs is. Dit zie je ook terug in het sim only abonnement vergelijk van Consumind.

Type internet en internetsnelheid

Op dit moment heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen het 4G- of 5G-netwerk. Het 4G netwerk is een snel netwerk waarmee je zonder verbonden te zijn met WiFi kan internetten. Op dit moment is het 4G-netwerk nog het meest toegankelijk. Het 5G-netwerk is ongeveer 10 keer sneller als het 4G-netwerk en is sinds 2020 voor de nieuwste toestellen beschikbaar gesteld. Het duurt nog wel eventjes, voordat we echt iets merken van het 5G-netwerk. Dit komt, omdat de volledige bandbreedte van het netwerk pas beschikbaar wordt gesteld in 2022.

Providers en netwerken

Er zijn behoorlijk veel providers op de markt. Die maken gebruik van 4 netwerken, namelijk van KPN, T-Mobile en Vodafone. Heb je positieve ervaringen bij een bepaald netwerk, dan kan je uiteraard je keuze onder andere daarop laten baseren tijdens het sim only abonnementen vergelijken.

Sim only abonnementen vergelijken via Consumind

Je kunt natuurlijk alle websites van de providers afgaan, om zelf sim only abonnementen te vergelijken. Dat is een enorme klus, gezien alle keuzemogelijkheden en de hoeveelheid providers. Je sluit jezelf een paar uur op in huis, achter je laptop. Of je kiest voor een veel makkelijkere weg; Consumind heeft namelijk al het werk van vergelijken voor je gedaan. In het vergelijk van sim only abonnementen kun je jouw wensen aangeven, automatisch krijg je dan de abonnementen te zien die hierbij aansluiten. Zo maak je eenvoudig en snel een goede keuze voor een sim only abonnement. 

abonnement verlengen knop

 

 

Ga terug naar de mobiele homepage
Ga terug naar de Consumind homepage