Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Hoeveel MB of GB heb ik nodig?

Dat is afhankelijk van je wensen. Als je de telefoon voornamelijk gebruikt om te bellen, heb je weinig data (MB’s of GB’s) nodig. Hoe meer je gebruik maakt van internet (e-mailen, YouTube-filmpjes bekijken, websites bezoeken, enz.), hoe meer data je verbruikt.

Om je op weg te helpen om in te schatten hoeveel data je per maand verbruikt, hebben we onderstaande tabel voor je gemaakt:

Activiteit Hoeveel data nodig
Een WhatsApp bericht sturen 0,01 MB per bericht
Updates krijgen van Facebook of Twitter 0,05 MB per update
Een App downloaden 5 tot 10 MB per app
Een mail versturen 0,2 MB per mail
Een filmpje via Youtube bekijken 2,5 MB per minuut
Een website bezoeken 0,5 MB per pagina
Een foto versturen 1 MB per foto
Radio/muziek beluisteren 2 MB per minuut

Voor een goede inschatting moet je hierin meenemen hoe vaak je mobiel internet. Als je namelijk internet via een WiFi-verbinding, gaat dat niet van de databundel af. Dat gebeurt alleen als je internet via het 3G- of 4G-netwerk.

Kortom: als je voornamelijk thuis (via WiFi) gebruik maakt van internet en onderweg niet, dan heb je geen grote databundel nodig. Met 100 of 200MB kom je dan een heel eind. Voor 80 procent van alle gebruikers is een bundel van 500 MB trouwens genoeg en voor 95 procent een bundel van 1000 MB (ook wel 1GB genoemd). Je moet dus wel extreem veel gebruik maken van mobiel internet, om hier niet genoeg aan te hebben.