Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Sim only steeds populairder

Steeds meer mensen kiezen voor een sim only-abonnement, blijkt uit een onderzoek van Deloitte. In 2013 was het percentage, dat voor een sim only-abonnement koos, nog 8%. Tegenwoordig is dat bijna 37% van de respondenten.

De redenen om voor sim only te kiezen

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om langer gebruik te maken van hun huidige smartphone, of een tweedehands smartphone te kopen. Prijs is dan ook een belangrijke reden om te kiezen voor een sim only-abonnement. Een sim-only abonnement is goedkoper dan een abonnement waarbij u een smartphone ‘krijgt’. Dit komt omdat de kosten voor de nieuwe telefoon verrekend zijn in het maandbedrag.

Hoe werkt een sim only-abonnement?

Kiest u voor een sim only-abonnement? Dan zorgt u dus zelf dat u een telefoon heeft, of zelf een nieuwe aanschaft. U neemt alleen de simkaart met het daaraan gekoppelde abonnement af bij de telecomprovider. Het abonnement heeft een x aantal belminuten/sms’jes en data. Er zijn diverse telecomproviders die sim only-abonnementen aanbieden, de concurrentie is dus groot.

Flexibiliteit bij een sim only-abonnement

Sommige sim only-abonnementen zijn maandelijks opzegbaar, dit biedt u dus flexibiliteit. Wel kan het dan zijn dat de maandprijs hoger is dan bij een sim only-abonnement voor een bepaalde tijd. Heeft u een abonnement met telefoon afgesloten en gaat de telefoon tussentijds kapot? Dan moet u wachten tot u weer uw abonnement kunt verlengen met een nieuwe telefoon of u moet zelf voor een vervangende telefoon zorgen. Dat is zonde, want u betaalt dan voor een telefoon die u niet meer kunt gebruiken. Bij een sim only-abonnement bent u zelf verantwoordelijk voor de telefoon en betaalt u niet in het abonnement voor de telefoon.

Telefoon abonnement afgelopen?

Is uw huidige abonnement afgelopen, of loopt deze bijna af? Via Consumind kunt u controleren of uw abonnement verlengbaar is bij uw provider. U kunt dan zelf kiezen of u gaat voor een sim only-abonnement, of dat u toch kiest voor een abonnement met een nieuwe telefoon. Bekijk nu de scherpe aanbiedingen.

Ga terug naar de mobiele homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

 

 

Afbeelding: Sim only steeds populairder van Jakraphong Photography/Shutterstock.com