Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Zorgen over hoge energierekening

Zorgen over hoge energierekeningDe stijgende energiekosten leiden voor steeds meer Nederlandse huishoudens tot problemen. Dat schrijft Nu.nl op 15 oktober. Uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal blijkt dat bijna 20 procent van de huishoudens zich zorgen maakt over de vraag of ze de energierekening nog wel kunnen betalen.

Huishoudens verwachten niet alleen dat ze door de stijgende energiekosten op andere uitgaven moeten bezuinigen. Er heerst ook veel onduidelijkheid over de energierekening. Uit het onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK onder 1038 huishoudens, blijkt dat 44 procent van de huishoudens niet weet of ze aan het eind van 2012 moeten bijbetalen of juist geld terugkrijgen. Onder huurders was dit percentage zelfs 49 procent en onder lagere inkomens 53 procent.

Wat wel duidelijk is, is dat mensen graag willen besparen op hun energierekening. Maar liefst 81 procent van de ondervraagde huishoudens zegt serieus aan de slag te willen gaan met als doel het energieverbruik te verlagen. Consumind geeft consumenten graag tips om te besparen op hun energierekening. Kijk voor de bespaartips hier. Ook is het op de website mogelijk om energieleveranciers te vergelijken en om over te stappen naar een voordeligere aanbieder. Om te vergelijken klikt u hier.

Lees hier het artikel van Nu.nl.

Meer interessante pagina's: De goedkoopste energiemaatschappij kiezen via Consumind - Wanneer kunt u een nieuwe energieleverancier kiezen? - Steeds meer consumenten stappen over van energieleverancier - Meer dan een vergelijkingssite: Consumind 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: zorgen over hoge energierekening van Monkey Business Images/ Shutterstock.com