Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Internet kan in de meeste huizen sneller

Ruim de helft van de huishoudens in Nederland heeft een internetverbinding die niet zo snel kan als eigenlijk zou kunnen. Dat heeft telecombrancheorganisatie Nederland ICT uitgezocht. Negen op de tien huishoudens hebben inmiddels toegang tot een snelle internetverbinding van 100 mbit/s of meer. Echter maakt maar ongeveer 35 procent daar ook echt gebruik van. Het resterende percentage huishoudens kan dus nog over naar een sneller abonnement.

 

 

 

 

 

 

Het aantal aansluitingen van apparaten die in verbinding staan met het internet ging daarbij met ruim 9 procent omhoog. Volgens een voorzichtige prognose zal het aantal aansluitingen in 2020 verdrievoudigd zijn.

Telecombedrijven investeren de laatste tijd doorlopend in de snelheid van hun netwerken, om in te spelen op het groeiende gebruik van mobiele data en opkomende technologieën.Vorig jaar werd er in totaal 2,2 miljard euro in gestoken.

Internetsnelheid

Veel consumenten zijn geneigd om te kiezen voor een provider met het snelste internet. Maar is dit wel noodzakelijk voor jou? Wanneer je alleen gebruikt maakt van internet om te surfen op je mobiel, af en toe een filmpje te bekijken of te mailen, heb je al snel genoeg aan een lagere internet snelheid.

Ben je een filmfanaat, plaats je veel op social media en ben je de hele dag actief op het internet? Dan is het goed om een hogere internetsnelheid te kiezen. Zo hoef jij je niet te irriteren aan traag internet. Hoe sneller je internet, des te hoger de abonnementskosten. Maak hier dus de juiste keuze in!  Lees hier meer tips over het kiezen van de juiste internetsnelheid.

Handig om te weten welke internetsnelheid je nodig hebt? Klik hier voor een overzicht waarbij per handeling wordt aangegeven wat de benodigde internetsnelheid is.

Cashbacks, kortingen en welkomstcadeaus

Providers hebben aantrekkelijke aanbiedingen voor nieuwe klanten. Vaak krijg je een korting op de eerste drie maanden van het abonnement, hoef je de kosten voor de monteur niet te betalen of krijg je zelfs bedragen terug van de provider.  Vergelijk nu direct de providers maar let op, kies wel het abonnement dat bij jou past. Om de keuze tussen de verschillende providers niet moeilijker te maken dan het al is, hebben wij voor jou de voordeligste aanbiedingen op een rijtje gezet. Zo kun jij gemakkelijk en snel overstappen naar een nieuwe provider én ben je ook nog eens voordelig uit! 

 

Ga terug naar de internet,tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage