Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Waar komt uw groene energie vandaan?

Een deeWaar komt uw groene energie vandaan?l van de Nederlandse consumenten kiest bewust voor groene energie. Over het algemeen is het echter onduidelijk waar die groene energie vandaan komt en of het echt wel zo groen is als de leverancier zegt.

Alexander Pechtold (D66) vindt dat consumenten het recht hebben om te weten waar hun energie vandaan komt. Hij vindt ook dat Nederland binnen tien jaar onafhankelijk moet zijn van energie uit het buitenland en dat er nog een flinke slag is te slaan als het gaat om het opwekken van duurzame energie.

Sybrand Buma (CDA) vindt juist dat kernenergie weer op de agenda moet en dat er opnieuw moet worden gekeken naar het energieakkoord. In dit akkoord zijn afspraken gemaakt over schone energie, energiebesparing en klimaatbeleid. Meer dan veertig partijen (o.a. het  kabinet, natuur- en milieuorganisaties, vakbonden, werkgevers en maatschappelijke instellingen) hebben een jaar geleden hieronder hun handtekening gezet. Sybrand Buma vindt echter dat er bij het opstellen van het akkoord niet genoeg is gekeken naar de afhankelijkheid van Russisch gas.

Bron: NOS.nl- 15 september 2014

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking - Meer consumenten stappen over van energieleverancier - Stappenplan energieaanbieders vergelijken - De goedkoopste energiemaatschapppij kiezen via Consumind 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage 
 

Afbeelding: Waar komt uw groene energie vandaan? van Chones/ Shutterstock.com