Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Opzegvergoeding van energieleverancier

Opzegvergoeding van energieleverancierNa het vergelijken kunt u besluiten om over te stappen van energieleverancier. Het kan zijn dat uw huidige energieleverancier u een opzegvergoeding vraagt, afhankelijk van de situatie. Hieronder ziet u wanneer hiervan sprake is en hoe hoog de opzegvergoedingen zijn.
 

Wanneer kunt u uw energiecontract opzeggen:

1. Uw energiecontract loopt af. U hoeft geen opzegvergoeding te betalen. 
2. U bent nog nooit overgestapt van energieleverancier of u hebt een contract voor onbepaalde tijd. U hoeft dan geen opzegvergoeding te betalen.
3. U stapt over van energieleverancier voordat uw contract afloopt. Uw huidige energieleverancier mag u een opzegvergoeding in rekening brengen. De hoogte hiervan hangt af van de looptijd van uw contract.

Kosten opzegvergoeding voor stroom en gas

Hieronder ziet u de kosten van een opzegvergoeding per product. Dit betekent dat de energieleverancier dit voor gas en stroom mag vragen. Als u voor beiden het contract opzegt, betaalt u maximaal het dubbele bedrag.

 Duur afloop  Maximaal betalen
 Korter dan 1,5 jaar  € 50,-
 1,5 jaar tot 2 jaar  € 75,-
 2 tot 2,5 jaar  € 100,-
 Langer dan 2,5 jaar  € 125,-

* Voor zakelijke contracten zijn de regels en opzegvergoedingen anders. Raadpleeg hiervoor de contractvoorwaarden van uw energieleverancier.

Voorbeeldsituatie opzegvergoeding betalen vanwege energieoverstap

Stel dat u vorig jaar een 3-jarig contract hebt afgesloten, maar na een jaar wilt u toch gaan overstappen. Omdat uw contract nog twee jaar zou lopen voor stroom en gas, moet u € 100,- voor stroom betalen en € 100,- voor gas. In totaal komt u dan op € 200,- uit.

Wilt u overstappen maar moet u een opzegvergoeding betalen? Neem contact met ons op door te bellen met 030 7009 727. Onze financiële assistenten helpen u graag, kijken voor u naar een leverancier die de opzegvergoeding terug betalen en helpen met de overstap. Prettig geregeld. 

Meer interessante pagina's: Start nu de energievergelijking - Energie vergelijken doet u eenvoudig via Consumind - Hulp bij de zoektocht naar een nieuwe energieleverancier - Energie: hoe kunt u er gebruik van maken en er minder voor betalen? 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Opzegvergoeding van energieleverancier van Guroldinneden/ Shutterstock.com