Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nederlanders hebben te positief beeld van duurzame energie

Nederlanders blijken een nogal vertekend beeld te hebben van de mate waarin we duurzame energie gebruiken: uit een onderzoek onder 2054 respondenten blijkt dat de meeste Nederlanders denken dat bijna 40% van onze energie duurzaam is, terwijl dat in werkelijkheid slechts 5,6% is. Dit idee ontstaat door de verkeerde aanname dat slechts de helft van de energie die we verbruiken uit fossiele bronnen komt. Dit is echter ruim 90%.

De meeste Nederlanders (77%) willen echter wel graag dat het gebruik van duurzame energie gestimuleerd wordt. Vooral het verduurzamen van woningen, het energiezuiniger maken van apparaten en het gebruik van zonne-energie staat hoog op de verlanglijstjes. Tegelijkertijd vinden de ondervraagden dat het vooral de overheid en de energiebedrijven zijn die verantwoordelijk zijn voor de overstap naar duurzame energie.

Nederlanders begrijpen best dat klimaatverandering een probleem is

Ruim driekwart van de Nederlanders wil wel zelf een bijdrage leveren; 70% onderkent het probleem van klimaatverandering en begrijpt dat CO2-uitstoot en het gebruik van fossiele brandstoffen schadelijk is voor het milieu. Slechts 4% denkt dat dit niet waar is en 20% denkt dat er wel een kern van waarheid in zit, maar dat alle aandacht hiervoor wat overdreven is.

Hoogopgeleide jonge mannen hebben andere visie over duurzame energie

Dit geldt niet voor hoogopgeleide jonge mannen met een zogenaamde ‘immateriële waardeoriëntatie’. Volgens de onderzoekers zien zij ‘innovatie, werkgelegenheid en economie vaker als belangrijke kernwaarden van de energietransitie en logischerwijs zien zij zichzelf daarom vaker als verantwoordelijk voor een meer duurzaam energiesysteem.’

Bent u ook geschrokken van het feit dat ruim 90% van de energie die we verbruiken uit fossiele brandstof komt? Voor de overstapservice bieden wij ook de mogelijkheid aan om groene stroom af te nemen. Een kleine verandering voor u, wat een grote verandering voor de toekomst betekent. Bekijk hier de vergelijking tussen meer dan dertig energieleveranciers en maak uw keuze. 

Bron: RTLnieuws.nl- 18 januari 2016

Meer interessante pagina's: Energietarieven vergelijken en geld besparen - Meer dan een energievergelijkingssite: Consumind - Voorbeeldnota Essent - Energietarieven: vastzetten of niet? 


Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Nederlanders hebben te positief beeld van duurzame energie van Vanatchanan/Shutterstock.com