Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Meer energie-overstappers dan ooit

Meer energie-overstappers dan ooitEr is nog nooit zoveel van energieleverancier gewisseld als in 2014. Toen stapte 13,2 procent van de consumenten en bedrijven over naar een andere energieleverancier. Dat betekent dat er vorig jaar maar liefst twee miljoen overstapverzoeken zijn verwerkt en dat is bijna tien procent meer dan in 2013.

Overstappen van energieleverancier is eenvoudig te regelen

De drempel om over te stappen wordt steeds lager en dat is niet zo gek als je bedenkt dat energieleveranciers flink adverteren met hun producten, terwijl tegelijkertijd de verschillende vergelijkingssites het vergelijken en overstappen steeds makkelijker maken. Daarnaast zijn er ook steeds meer collectieve overstapacties, die de laatste twijfelaars over de streep trekken.

Tevreden consumenten over de energieoverstap

Uit het feit dat zoveel mensen jaarlijks overstappen, blijkt dat het systeem van marktwerking prima functioneert. De overstapdrempel is laag en hierdoor zijn leveranciers gedwongen om concurrerend te zijn in prijs en/ of aanbod. Consumenten plukken hier de vruchten van en zijn over het algemeen erg tevreden over hun energieleverancier.

Benieuwd of een overstap voordeel voor u oplevert? Vergelijk hier de energieleveranciers.

Bron: energie-nederland.nl- 13 februari 2015

Meer interessante pagina's: Een energieleverancier kiezen die het beste bij u past - Steeds meer consumenten stappen over van energieleverancier - Hoe kunt u energie gebruiken en er toch minder voor betalen? - Energieoverstap was nog nooit zo makkelijk

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Cosnumind homepage

 

Afbeelding: Meer energie-overstappers dan ooit van Andrey_Popov/ Shutterstock.com