Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Kostenbesparing is belangrijker dan het milieu

MaKostenbesparing is belangrijker dan het milieurktonderzoeker USP heeft duizend huurders ondervraagd over hun drijfveren om energie te besparen. De meeste mensen (70%) geven aan dat kostenbesparing voor hen de belangrijkste drijfveer is. Slechts één op de vijf mensen (20%) is zuinig met energie om het milieu minder te belasten. Onder jonge mensen, tot 35 jaar, is die verdeling iets anders: van deze groep zegt 29% dat het milieu de belangrijkste drijfveer is.

Energielabel voor een woning

Veel huurders zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit van de woning grotendeels bepaalt hoeveel energie men verbruikt. Daarmee leggen de huurders de verantwoordelijkheid dus eigenlijk bij de verhuurder. Woningcorporaties nemen die verantwoordelijkheid door hun woningen te voorzien van een energielabel. Dit label geeft inzicht in de relatie tussen energieverbruik en kwaliteit van de woning. Helaas weet de meerderheid van de huurders niet welk label bij hun huis hoort.

Maar wat de kwaliteit van de huurwoning ook is: op individueel niveau kan men nog veel doen om te besparen op energieverbruik: de verwarming een graadje lager, de tv uit in plaats van op stand-by, een minuutje korter douchen, et cetera. En als kostenbesparing ook voor u de belangrijkste drijfveer is, dan kunt u natuurlijk ook gewoon overstappen naar een andere, goedkopere energieleverancier!

Bron: Telegraaf.nl- 29 oktober 2014 en Bouwenwonen.net- 30 oktober 2014

Meer interessante pagina's: Stappenplan energieaanbieders vergelijken - De goedkoopste energiemaatschappij kiezen via Consumind - Wanneer kunt u een nieuwe energieleverancier kiezen? - Meer dan dertig energieleveranciers actief

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Kostenbesparing is belangrijker dan het milieu van MPanchenko/ Shutterstock.com