Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energierekening steeds hoger door belasting en netbeheerkosten

Door de stijging van de belastingen en netbeheerkosten op de energierekening wordt het voor Nederlandse huishoudens steeds moeilijker om de energierekening te betalen. Inmiddels bestaat 61% van de energierekening uit deze twee posten. Op de overige 40%, die bestaat uit de tarieven, valt direct te besparen.

Bespaar direct op de energiekosten

Belasting en netbeheerkosten houden energierekening onnodig hoog

Partick Lammers, topman bij energiebedrijf Essent, betoogt in het AD dat de netwerkbeheerders schuldig zijn aan de hoge energierekening. Netbeheerders zoals Liander, Stedin en Enexis maken winst en steken dit geld volgens Lammers onterecht in commerciële activiteiten. De stijging van deze kosten zouden moeten zorgen voor een schone economie, maar de energierekening moet wel betaalbaar blijven voor de consument.

Echter komt netwerkbeheerder Liander met een tegenbericht. Volgens het bedrijf zouden de netbeheerkosten maar 10% van de rekening bedragen en de leverancierskosten het overige deel uitmaken.

Besparen op je energierekening met Consumind

Op de overige 40% van de energierekening valt natuurlijk wel te besparen. Het loont om de tarieven en vastrechtkosten van verschillende energieleverancier te vergelijken. Dit kan honderden euro’s per jaar schelen.

Consumind helpt je dan ook graag om deze vergelijking te maken. Wij kiezen de voordeligste energieleverancier voor je uit én helpen je volledig met de overstap. Het enige wat jij hoeft te doen is je aan te melden via onderstaande knop!

Ook kunnen wij je telefonisch helpen met de vergelijking en de overstap naar een nieuwe energieleverancier. Neem contact op via 030 – 7009 727 en wij helpen je graag verder. Consumind, prettig geregeld! 

bron: Beurs.nl, 11 februari 2017