Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Dubbeltarief

Je betaalt voor je stroomverbruik per kilowattuur (kWh). De energieleverancier rekent hiervoor een bepaald tarief. Je kunt ook kiezen voor een dubbele meter, waarbij één meter overdag loopt en één ‘s nachts. Dan heb je twee tarieven voor stroom: een dagtarief en een lager nachttarief. ’s Avonds en ‘s nachts, in de weekenden en op feestdagen betaal je dan het lagere tarief.

Normaal- en daltarief

Bij een dubbele meter wordt een normaaltarief en daltarief gehanteerd. Het daltarief voor Noord-Brabant en Limburg geldt op werkdagen tussen 21.00 uur 's avonds en 7.00 uur 's ochtends, alle uren in het weekend en op officiële feestdagen. Eén week heeft 98 uur daltarief en 70 uur normaaltarief. Bij de rest van Nederland geldt het daltarief op werkdagen tussen 23.00 uur 's avonds en 7.00 uur 's ochtends, alle uren in het weekend en op officiële feestdagen. Eén week heeft 88 uur daltarief en 80 uur normaaltarief.

Meer interessante pagina's: Start nu met de energievergelijking - Waarom energieaanbieders vergelijken en overstappen? - De goedkoopste energieaanbieder kiezen via Consumind - Een energieleverancier kiezen die het beste bij je past 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage