Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Verbruik data vaste internetaansluiting

Het dataverbruik verschilt per huishouden. Dataverkeer bestaat uit het downloaden en uploaden van data. Denk hierbij aan films downloaden, foto’s uploaden op bijvoorbeeld je Facebookpagina, e-mailen, etc. Hieronder hebben we voor je genoteerd wat het verbruik per activiteit is.

Bekijk hier het overzicht in PDF waarbij per handeling wordt aangegeven wat de benodigde internetsnelheid is.Voor alles wat je downloadt, wordt er ook data geüpload. Door gegevens te uploaden, zorg je ervoor dat de data die je wilt downloaden ook daadwerkelijk bij je aankomt.

Fair Use Policy

Als iedereen onbeperkt download en upload, is er sprake van een overbelasting van het netwerk. Om hinder voor andere gebruikers te voorkomen, hebben internetaanbieders een Fair Use Policy opgezet. In de policy hebben ze regels opgenomen over het gemiddelde gebruik per klant. Dit gemiddelde gebruik is tevens het maximale wat je mag verbruiken. Verbruik je vrijwel altijd meer dan het vastgestelde, dan dien je meer te gaan betalen, want anders wordt je internet afgesloten. Als je een enkele keer een hoger verbruik heeft dan het vastgestelde maximale, dan hoef je over het algemeen niet gelijk meer te betalen. Let dus wel altijd op de Fair Use Policy-regels die de provider heeft vastgesteld, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

 

Afbeelding: downloaden van scyther5/ Shutterstock.com