Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Non-smartphone

Een non-smartphone is precies wat de naam als zegt: een niet-smartphone, oftewel een ‘gewone’ telefoon waarmee je alleen kunt bellen en sms’en.

Non- smartphone voor bellen en sms'en

Als je geen behoefte hebt aan internet op je telefoon, dan is een ‘ouderwetse’ mobiel perfect voor je. Met deze telefoons kun je bellen, sms’en en meestal ook wel een paar spelletjes spelen. Er zit vaak wel een wekker-functie op en een eenvoudige camera.

Telefoon met abonnement of abonnement zonder toestel?

Als je kiest voor een non-smartphone, kun je het beste kiezen voor een sim only-abonnement of voor prepaid bellen. Een sim only-abonnement houdt in dat je zelf voor een telefoon zorgt en dan krijg je van de provider een simkaart. Dit is een chipkaart, met daarop je abonnementsgegevens. Deze doet je in de telefoon, zodat je nummer en de telefoon gekoppeld zijn. Als je echt heel weinig belt (minder dan een half uur per maand), dan kun je beter kiezen voor prepaid. Dan koop je beltegoed waarmee je net zolang kunt bellen en sms’en totdat je tegoed op is. Je kunt het tegoed via internet of via de telefoon weer opwaarderen, of je koopt een prepaidkaart bij de supermarkt of een kiosk.

Ga terug naar de mobiele telefonie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 

Afbeelding: Non-smartphone van RoongsaK/ Shutterstock.com