Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Telecomtarieven stijgen vermoedelijk met tientallen euro’s per jaar

Internet, televisie en bellen wordt duurder

Veel Nederlanders gaan dit jaar hoogstwaarschijnlijk meer betalen voor internet, televisie en bellen. De verwachting is namelijk dat de twee grootste telecomaanbieders, KPN en Ziggo, hun prijzen verhogen. De definitieve prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.

Prijsstijging

Gemiddeld kunnen klanten van KPN en Ziggo rekening houden met een prijsstijging van respectievelijk 2,50 euro en 2 euro per maand. Dat komt neer op een gemiddelde van zo’n 27 euro per jaar. Overigens is het verhogen van de telecomtarieven geen nieuwe ontwikkeling. De afgelopen drie jaar stegen de prijzen jaarlijks met gemiddeld 25 euro.

Oorzaken van verhoogde tarieven

Het afgelopen jaar hebben zowel KPN als Ziggo veel geïnvesteerd in het netwerk. Zo is er niet alleen gekeken naar het verhogen van de downloadsnelheden, maar werd ook op veel plaatsen in Nederland glasvezel uitgerold. Bovendien zorgt de groeiende concurrentie op de telecommarkt voor toenemende (acquisitie)kosten. Het doorberekenen van de extra kosten in de nieuwe tarieven lijkt daardoor onvermijdelijk.

Kosteloos overstappen

KPN en Ziggo zijn niet de enigen die hun prijzen verhogen. Eerder dit jaar liet T-Mobile de prijzen al stijgen met de toen geldende inflatiecorrectie van 1,6 procent. Bij prijsstijgingen die hoger zijn dan de inflatie, heb je als klant het recht om je contract kosteloos op te zeggen en over te stappen van aanbieder. De kans is groot dat dit bij KPN en Ziggo het geval zal zijn. Let daarom goed op of je straks bij een andere aanbieder voordeliger uit bent.

Wil je zeker weten of je huidige telecomaanbieder het beste bij je past? Gebruik dan onze online vergelijker.