Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Telecom prijzen te hoog volgens Nederlandse consument

Internet te duur

Veel Nederlanders vinden de abonnementskosten voor internet, tv en bellen te hoog. In 2020 betaalde de consument gemiddeld 59.54 euro per maand en dat is ongeveer 2 euro meer dan in 2019. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vind 42% van de Nederlanders de prijs van een internetabonnement te hoog. Ook blijken veel consumenten het lastig te vinden om zelf een goede vergelijking te kunnen maken tussen aanbiedingen van verschillende providers.

Daarnaast zijn Nederlanders vaak minder tevreden over hun internetaanbieder. Een te hoge prijs en ontevredenheid over de internetaanbieder zijn voornaamste redenen voor consumenten om elders een abonnement af te sluiten. Met een overstap verwachten consumenten ongeveer 10 euro per maand te besparen.

Voor veel consumenten is het belangrijk om bij dezelfde provider meerdere abonnementen af te nemen. Dit kan voordeliger zijn door een alles-in-één pakket of door kortingen op abonnementen. Vaak is overstappen naar een voordeligere provider toch beter. Bij Consumind hoef je je geen zorgen te maken over de administratieve taken, die regelen wij allemaal voor je. Wil je overstappen? Kijk met onze vergelijker of je voordeliger uit bent.