Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Prepaid maakt plaats voor sim-only

Prepaid

In het begin van het mobiele tijdperk was prepaid erg in trek, maar tegenwoordig lijkt het steeds verder in populariteit af te nemen. Dit is terug te zien in het aantal prepaid aanbieders. Een paar jaar geleden waren dit er nog zo’n 25. Inmiddels zijn daar nog maar 12 van over. Hoe kan het dat de interesse in prepaid daalt?

Abonnementen worden goedkoper

De voornaamste reden dat het aantal prepaid gebruikers daalt is dat steeds meer mensen een abonnement afsluiten. Prepaid was lange tijd een uitkomst voor mensen die niet gebonden wilden zijn aan een –naar verhouding- prijzig contract, bijvoorbeeld omdat ze weinig gebruik maakten van hun telefoon. Bovendien was mobiel bellen vroeger erg duur. Een pluspunt van prepaid was dan ook dat je je verbruik goed kon controleren en beperken. Tegenwoordig worden abonnementen steeds voordeliger, en zijn ze in een aantal gevallen ook maandelijks opzegbaar. Dat betekent dat de grote voordelen van prepaid steeds verder wegvallen.

Opmars van sim-only

Hoewel er nog diverse prepaid aanbieders zijn, kiezen de meeste mensen toch voor het afsluiten van een abonnement. Onder andere sim-only abonnementen maken een opmars. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat mensen steeds meer mobiel internetten en bellen. Deze kosten liggen bij een sim-only abonnement een stuk lager dan bij prepaid. Een sim-only abonnement is een abonnement waarbij je alleen een simkaart krijgt. Dit is dus anders dan bij andere abonnementen, waarbij je een simkaart én een mobiele telefoon krijgt.

Verschillen tussen prepaid en sim-only

Zowel bij prepaid als bij een sim-only abonnement krijg je alleen een simkaart om mee te bellen. Een groot verschil tussen prepaid en sim-only is het moment waarop je de telefoonkosten afrekent. Bij prepaid doe je dit van tevoren door een tegoed op de simkaart te storten. Bij een sim-only abonnement doe je dit aan het einde van de maand op basis van je abonnement en je gebruik. Verder zijn ook het beltarief en de hoeveelheid beschikbare MB’s aan internetdata behoorlijk anders. Als je regelmatig belt en internet gebruikt, is een sim-only abonnement dan ook sterk aan te raden.

Wanneer is overstappen voordelig?

Gebruik je momenteel prepaid en twijfel je of een sim-only abonnement voordeliger voor je is? Ga dan eens na of je per maand minimaal een half uur belt of internet gebruikt. Zo ja, dan ben je goedkoper uit met sim-only. Overigens zijn er wel veel verschillende sim-only abonnementen beschikbaar, wat de keuze mogelijk lastig kan maken. Onze vergelijker helpt je daarom bij het uitzoeken van een passend abonnement.