Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Meer keuze vrijheid in internetapparatuur bij abonnement


Het kabinet pleit voor meer keuze vrijheid voor consumenten die een abonnement afsluiten bij een internetprovider. Op dit moment zijn zij nog verplicht om de geleverde apparatuur te accepteren, maar hier moet vanaf 2018 verandering in komen. Als het aan het kabinet ligt zal dit rond de zomer van 2018 worden verandert. Dit houdt in dat je vanaf dat moment als consument ook kunt kiezen voor een abonnement zonder apparatuur.

Veroorzaken van concurrentie

Op deze manier zal de concurrentie onder de providers groter worden. Als een nieuwe klant een router heeft die eenvoudig met het netwerk kan worden verbonden, kan er bijvoorbeeld een korting worden gegeven. Op dit moment ligt de markt stil en zijn er weinig veranderingen. Deze manier van werken kan een flinke boost zijn voor de concurrentie. Tevens behoren apparatuur tot het privé netwerk van de consument. Zij moeten dus vrij zijn om zelf hun apparatuur te kiezen.

Verandering kan zorgen voor problemen

Het is wel zo dat deze verandering problemen met verbindingen en configuraties kan veroorzaken. Providers bieden op dit moment apparatuur aan wat specifiek is geconfigureerd voor de internetdienst waar voor ze zijn geleverd. Ook de abonnementen zullen hier op aangepast moeten worden. Wanneer je een Ziggo-abonnement hebt, zal deze niet werken op een KPN kastje door de verschillende mogelijkheden die deze twee partijen kennen.

Daarnaast zal beveiliging van de apparatuur een probleem worden. Veel providers zorgen om de zoveel tijd voor nieuwe firmware voor de geleverde apparatuur. Deze worden automatisch geüpdatet door je abonnement. Wanneer je je eigen apparatuur gebruikt, zal je dit zelf in de gaten moeten houden.

Vergelijk alles-in-1 abonnementen

Voorlopig verandert er nog weinig op de alles-in-1 markt. Vergelijk daarom jouw abonnement met meerdere providers op de markt. Je kunt hiermee besparen en direct een abonnement kiezen die aansluit bij je wensen en situatie.