Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Bespaar jij tijdens corona?

De coronacrisis brengt veel (financiële) onzekerheid met zich mee. Best logisch dus dat veel mensen even wachten met doen van grote uitgaven. Geld besparen is natuurlijk nooit verkeerd, maar zeker in deze tijd snappen we dat je zuinig om wilt gaan met je geld. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips over hoe je kunt besparen op een aantal alledaagse zaken.

Besparen is vergelijken

Voordat je kijkt naar de gebieden waarop je wilt besparen, is het goed om eerst na te gaan wat je huidige financiële situatie is. Wanneer je weet hoeveel geld je uitgeeft (en waaraan), krijg je ook een beter beeld van wat mogelijke bespaaropties zijn.

Tip 1: Check je abonnementen

Kijk eens naar je abonnementen. Deze kunnen ongemerkt namelijk veel geld kosten. Denk bijvoorbeeld aan een tijdschriftabonnement, een lidmaatschap voor de sportschool of een telefoonabonnement. Ga goed na of je de tijdschriften wel leest, en of je de sportschool wel bezoekt. En heb je al die belminuten eigenlijk wel nodig? Een abonnement opzeggen of overstappen bij je huidige provider kan lonen. Het is zonde om veel geld kwijt te zijn aan iets wat je eigenlijk niet eens gebruikt.

Tip 2: Vergelijk!

Het is altijd slim om verschillende aanbieders te vergelijken wanneer je iets koopt. Dit geldt niet alleen voor producten, maar ook voor diensten. Zo is de kans groot dat je kunt besparen op internet, tv en bellen. Twijfel je of een huidige aanbieder wel het voordeligst is? Vergelijk dan verschillende aanbieders en ontdek of het voor jou gunstig is om over te stappen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat één op de vijf Nederlanders nooit overstapt, waardoor ze vaak honderden euro’s teveel betalen.

Tip 3: Controleer je verzekering

Verzekeringen kunnen ons aardig wat geld kosten. Je zorg- en opstalverzekering zijn verplicht, maar er zijn ook een flink aantal verzekeringen waar je wat kritischer naar kunt kijken. Verzekeren op losse producten bijvoorbeeld. Dit loont meestal niet, omdat je er garantie op hebt en je met een verzekering meestal duurder uit bent. Of wat dacht je van een reisverzekering in coronatijd? Veel verzekeraars hebben hun voorwaarden en dekkingen tijdens de coronacrisis gewijzigd. Misschien is jouw huidige verzekering niet langer degene die het beste bij je past. Daarom doe je er goed aan je verzekeringen regelmatig te vergelijken en controleren.

 

Vergelijken via Consumind

Ja, we kunnen ons wel experts in energie vergelijken noemen, hier op de klantenservice van Consumind. Alles over de prijzen inclusief btw, exclusief en de voorwaarden van de energieleveranciers; we kunnen je de oren van je hoofd praten met al onze kennis.