Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Bespaar op internet, tv en bellen


Veel Nederlanders kunnen geld besparen op internet, tv en bellen. In de praktijk lijken weinig mensen hierop te letten: de gemiddelde maandprijs voor een abonnement ligt rond de €66. Dit is vrij hoog. Hoe kun je geld besparen? En wanneer is het gunstig om over te stappen van provider?

Overstappen loont

De abonnementskosten voor internet, tv en bellen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Toch leidt dit nauwelijks tot het overstappen naar een andere aanbieder. Overstappen kan in veel gevallen gunstig zijn, vooral na het aflopen van een contract. Wanneer een contract eindigt vallen de voordelen en kortingen van een abonnement namelijk weg en betaal je dus meer geld voor hetzelfde pakket. Door aan het einde van een contract naar een nieuwe aanbieding te vragen, of door over te stappen van provider bespaar je jaarlijks al snel €200.

Alles-in-1

Wanneer je overstapt kun je ervoor kiezen om internet, tv of bellen los van elkaar af te sluiten, maar in veel gevallen is het goedkoper om een alles-in-1-pakket te nemen. Omdat er verschillende aanbieders en abonnementen zijn is het soms lastig te achterhalen bij welke aanbieder je het goedkoopste uit bent. Daarom is het slim om je eigen gebruik op een rijtje te zetten en de aanbieders met elkaar te vergelijken.

Check je internetverbinding

Uiteraard moet je bij het vergelijken wel rekening houden met je internetverbinding. Er zijn diverse soorten connecties beschikbaar. Misschien ben je aangesloten op het glasvezelnetwerk. In dat geval heb je geluk, want nog lang niet iedereen in Nederland heeft toegang tot dit netwerk. Het voordeel van glasvezel is dat het een hoge bandbreedte en snelle internetverbinding heeft. Het is een stuk sneller dan een stroomsignaal. Verder geeft het een stabielere verbinding en verbruikt de kabel minder energie.

Het belangrijkste is dat je nieuwe abonnement aansluit bij je type connectie. Heb je geen toegang tot het glasvezelnetwerk? Dan kies je logischerwijs niet voor een abonnement met glasvezel. Zodra je weet welke connectie je hebt, kun je een definitief abonnement kiezen.

Loopt jouw contract binnenkort af? Dan is de kans groot dat overstappen loont. Overstappen is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk dat je een abonnement kiest dat bij jou past. We helpen je graag op weg. Gebruik onze vergelijker en ontdek hoeveel jij kunt besparen op internet, tv en bellen.