Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Digitale televisie kijken

Je kunt digitale televisie kijken via de onderstaande manieren:

De kabel
ADSL/ glasvezel
De satelliet
De ether

Zenders in HD kwaliteit kijken

Met digitale televisie is het mogelijk om zenders in HD kwaliteit te ontvangen. De letters HD staan voor High Definition. Het beeld van een HD-tv is veel scherper dan van een gewone, oftewel Standard Definition televisie. Dat komt omdat HD beschikt over veel meer pixels (beeldpunten). Hoe meer pixels, hoe scherper het beeld is. Als je een HD-(ready)tv heeft en een HD-decoder, dan kun je HD-televisie ontvangen (behalve als je via de ether kijkt). Nog niet alle zenders zijn verkrijgbaar in HD, maar wel heel veel. Sinds 2013 zijn de volgende zenders te zien in HD:  NPO 1, 2, 3, RTL 4, 5, 7, 8, SBS 6, Net 5 en Veronica, Discovery, Eurosport en History.

Zelf de baas met interactieve tv

Veel mensen willen graag zelf bepalen wanneer ze hun favoriete programma of film kijken. Met interactieve tv kan dat. Je kunt hiermee niet alleen films en series huren via de tv, maar ook gemiste afleveringen terugkijken, programma’s opnemen, programma’s pauzeren en naar keuze extra zenders aan je abonnement toevoegen. Met steeds meer televisies kun je ook het internet op, waardoor je op groot beeld kunt internetten of kunt stemmen bij live-shows.Om van al deze voordelen gebruik te kunnen maken, heb je wel een internetabonnement nodig én een abonnement voor interactieve televisie (niet te verkrijgen via de ether of de satelliet). Tegenwoordig is het ook mogelijk om tv te kijken op je iPad, telefoon of laptop. Je kunt je provider om de mogelijkheden vragen.

Verschillende zenders per televisieprovider

Het aanbod aan zenders verschilt per provider, maar bij alle providers kun je ook extra pakketten afnemen. Hiermee kun je jouw televisie-ervaring laten aansluiten bij jouw eigen wensen en die van je gezinsleden. Er zijn verschillende pakketten te verkrijgen voor kinderen, voor enthousiaste sportliefhebbers, voor filmfans en voor mensen die graag de zenders van hun thuisland kijken.

Bekijk hier wat je nodig hebt om digitale televisie te kunnen ontvangen.

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 

Afbeelding: digitale televisie van Tomislav Pinter/ Shutterstock.com