Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Voorstelronde: Daan de Vries

Hij heeft veel ervaring in de bankenwereld en weet alles van verzekeringen. Daan is van maandag tot en met vrijdag te bereiken en niet eens alleen voor verzekeringen. Ook voor een advies op maat om te bekijken of u kunt besparen op energie of telecom, draait Daan zijn hand niet om. Daan is 36 jaar en woont in Bussum. Hij heeft een vriendin en een zoon van 5. Inmiddels is hij al 7 maanden een vast gezicht op ons hoofdkantoor, dus stellen wij onze verzekeringsspecialist graag aan je voor!

Werken en leren

Daan begon na de middelbare school met de MBO opleiding Accountancy. ‘’Ik was heel goed in het vak boekhouden dus daar wilde ik mee verder. Tijdens mijn stage bleek deze opleiding toch niet helemaal wat ik ervan gedacht had’’. Daan rondde zijn opleiding wel af en rolde vervolgens de bankenwereld in en richtte zich op verzekeringen. Naast zijn fulltime baan bij de Rabobank, volgde hij in zijn avonduren de opleiding HBO Commerciële Economie. ‘’Bij de Rabobank had ik een wisselfunctie. Ik werkte er als adviseur particulieren, maar zat ook wel eens in het callcenter of stond aan de balie’’.

Omdat hij zijn stage voor deze opleiding bij een ander bedrijf moest voltooien kwam hij terecht bij AEGON. Hij kreeg een adviesfunctie in de buitendienst waar hij dus een persoonlijk bezoek aan de klant bracht. Erg leuk, maar na 1,5 jaar brak de 70-urige werkweek Daan wel op. Hij koos voor zijn eigen geluk en nam een nieuwe baan aan als Accountmanager buitendienst bij REAAL. ‘’Ik ging naar intermediairs toe om advies te geven over de producten die zij verkochten. Omdat mijn werkgebied in Limburg lag was ik vrij veel onderweg. Het was een hele leuke baan maar na 5 jaar begon ik het te missen om zelf advies te kunnen geven’’.

Relatie op langere termijn

Daan ging op zoek naar een andere functie en zag een vacature bij Consumind. ‘’Ik vond het een interessant concept, deed er een brief uit voor de vacature van energieadviseur maar werd uitgenodigd voor een vacature bij de afdeling verzekeringen’’. Zo werd Daan dus verzekeringsspecialist bij Consumind en is hij nu dagelijks bezig met het adviseren van klanten en het realiseren van besparingen. ‘’Iedereen kan goedkoper uit zijn als je met de dekkingen gaat knoeien. Bij Consumind kijken we alleen naar verzekeringen met dezelfde dekking of beter maar dan tegen een lagere prijs. Bovendien krijg je wanneer je overstapt met 3 of meer verzekeringen via Consumind minimaal 10% korting op je huidige premie’’.

Het leukste aan zijn werk vindt Daan dat hij bij het hele traject betrokken is. ‘’Van het maken van de afspraak tot het uitpluizen van de polissen, het maken van de nieuwe offerte, het uitleggen en afsluiten van de nieuwe verzekering en het contact onderhouden. Wij willen geen eenmalig contract maar een relatie voor langere termijn’’.

De meerwaarde van Consumind

Tegenwoordig kun je online natuurlijk ook zelf verzekeringen afsluiten maar Consumind biedt een meerwaarde. ‘’Wij zijn zeker niet altijd de goedkoopste, maar we bieden een stukje advies. Niet iedereen weet het verschil tussen verschillende verzekeringen en dekkingen. Sommige consumenten willen graag sparren over hoe ze verzekerd willen zijn en dat kan bij ons. Maar ook het oplossen van een schade. Via internet moet je alles zelf doen en regelen, terwijl je soms niet eens kan bellen of mailen naar een verzekeringsmaatschappij. Bij Consumind werken we met vaste aanspreekpunten en dat moet rust en vertrouwen geven’’.

Dekkingen

Een verzekering afsluiten is niet zo moeilijk geeft Daan aan. Het gaat om welke dekkingen je daar bij hebt. Wat betreft de inboedelverzekering bijvoorbeeld; hoe groot is het huis, wat is de gezinssamenstelling, heb je een goedkope of dure inboedel? Het verzekerde bedrag hangt daar aan vast. ‘’Tijdens een gesprek vraag ik altijd door. Sommige consumenten hebben bijzondere bezittingen of een verzameling, maar als de waarde boven een bepaald bedrag ligt dan hebben ze een kluis nodig. Dit is een eis van een verzekeringsmaatschappij en dat weten de meeste niet. Ik kijk dus altijd wat er past bij de huidige situatie en wensen’’.

Belangrijkste verzekering
Volgens Daan is de aansprakelijkheidsverzekering de meest belangrijke verzekering om te hebben. ’’Ik hoor wel eens dat er bewust geen inboedelverzekering wordt afgesloten omdat de inboedel bij de kringloop vandaan komt en consumenten dus niet veel geld willen betalen voor een verzekering die duurder is dan de spullen zelf. Je koffer kwijt raken tijdens een vakantie is vervelend maar een reisverzekering is over het algemeen duurder dan de koffer met inhoud. Als je echter geen aansprakelijkheidsverzekering hebt en je veroorzaakt een ongeluk dan kan dat echter oplopen tot in de tonnen. Je bent je leven lang aan het betalen. En wat veel mensen niet eens weten, het is ook nog eens de goedkoopste verzekering’’!

Rechtsbijstandverzekering

Een verzekering die weinig wordt afgesloten maar wel van belang kan zijn voor veel mensen is de rechtsbijstandverzekering. Consumenten weten vaak niet dat ze kunnen kiezen tussen verschillende rubrieken zoals bijvoorbeeld wonen, verkeer en werk. Een rechtsbijstandverzekering is modulair opgebouwd en je kan dus zo breed gaan als je zelf wilt.  Dit is wel een dure verzekering maar als je een keer ergens tegen aan loopt en een jurist of advocaat nodig hebt dan betaal je ook honderden euro’s. Weegt de premie daar tegen op is een keuze die je moet maken.

Zelf besparen

Zijn verzekeringen regelt Daan uiteraard zelf. Maar ook op andere vaste lasten bespaart hij graag. Wat betreft zijn energie gaat Daan het liefst voor een contract met een langere periode. ‘’Het ligt uiteraard aan de markt maar de tarieven zijn nu stijgend. Consumenten denken dat ze niet weg kunnen met een contract maar dat klopt niet. Je tarieven staan vast tijdens je contractperiode maar tussentijds kun je gewoon vertrekken. Zorg dan wel dat je kiest voor een leverancier die de boete wil vergoeden’’.

Tip van Daan

Daan zijn tip voor iedereen die wil besparen is: ‘’neem een keer actie, stap over de drempel heen. Niemand wil te veel betalen dus pak gewoon een keer een moment om al je vaste lasten na te lopen. Je bent er even druk mee, maar dan heb je ook wat en zit je weer een periode goed. Consumind helpt je daar graag bij. Een partij waar je alles onder één dak kan onderbrengen met goed advies en vaste aanspreekpunten’’.

Wil jij ook besparen op de vaste lasten van energie, verzekeringen, telecom, hypotheken, leningen of private lease? De financiële assistenten van Consumind helpen je er graag bij. Bel ons op 030-7009 727 of bekijk de informatie onder de kopjes op de website.