Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Overstappen van zorgverzekeraar

Verzekerden mogen elk jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar. In november krijg je van de verzekeraar altijd bericht over de premie voor het volgende jaar. Je hebt tot en met 31 december de tijd om je huidige zorgverzekeraar op te zeggen. Indien je de zorgverzekeraar zelf voor 1 januari hebt opgezegd, dan heb je nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekeraar te zoeken. De nieuwe zorgverzekering zal dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari ingaan. De meeste mensen stappen voor 1 januari over, waarbij in de meeste gevallen de nieuwe zorgverzekeraar de oude zorgverzekeraar opzegt. Als je voor 1 januari via de zorgvergelijker op de website van Consumind overstapt, dan wordt de huidige verzekering voor je opgezegd.

Uitzonderingen wanneer je ook van zorgverzekeraar kunt wijzigen:

  • Je bent 18 jaar geworden en niet meer meeverzekerd met je ouders.
  • Je woonde in het buitenland en gaat (weer) in Nederland wonen.
  • Je woont in het buitenland en betaalt belasting in Nederland.
  • Je had een collectieve zorgverzekering via je werkgever en nu wijzig je van baan waarbij ook een collectieve zorgverzekering wordt aangeboden.
  • Je bent nog niet verzekerd, terwijl je wel verzekeringsplichtig bent.
  • Je treedt uit militaire dienst;
  • De polisvoorwaarden van je polis zijn tussentijds gewijzigd door de verzekeraar

Overstappen via Consumind met kortingen

Via de onafhankelijke zorgvergelijker kun je zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen naar de verzekering van jouw keuze. Veel zorgverzekeraars bieden via de zorgvergelijker bovendien kortingen aan.

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage