Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Voorkeur creditcard groter dan contant betalen

Uit onderzoek van financieel analist Euromonitor blijkt dat er steeds meer consumenten vaker hun creditcard gebruiken om te betalen, in plaats van contant. Gebruik jij ook vaak je creditcard om je nieuwe meubels, kleding en dergelijke te betalen? Het kan makkelijk zijn, maar wees je wel bewust van de kosten die eraan vastzitten.

Kosten creditcard

Voor het gebruik maken van een creditcard betaal je jaarlijks voor het gebruik hiervan. De hoogte van deze kosten verschillen per creditcardmaatschappij, variërend van €20 tot €40 per jaar. Ook als je de kaart niet tot weinig gebruikt, betaal je dit.

Leenrentes creditcard hoog

Gebruik je de creditcard om wat extra financiële ruimte te hebben? Bijvoorbeeld omdat je een nieuw bed nodig hebt en ga je dit gespreid terug betalen? Dan ga je hier fors voor betalen. De rentes van creditcards zijn namelijk vaak de maximaal mogelijke rente, van 14%. Kun je dan nog wel gerust en lekker slapen in je nieuwe bed?

Je kunt dit voorkomen door het openstaande bedrag binnen het, door de creditcardmaatschappij bepaalde, termijn in 1 keer af te lossen. Ook een bedrag pinnen van je creditcard is niet verstandig. Je betaalt namelijk over de opnamesom 1% of meer. Je kunt dus beter contant geld pinnen via je bankrekening.

Besparen op de rente van creditcard

Heb je een aardig bedrag openstaan op je creditcard of andere kredieten openstaan? Onze financiële assistenten helpen je graag met het besparen op de lopende leningen. Schrijf je hier in en er wordt zo snel mogelijk geholpen.  

Meer interessante pagina's: Doorlopend krediet - Alles over lenen

Ga terug naar de lenen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

 

Afbeelding: Voorkeur creditcard groter dan contant betalen van Pressmaster/ Shutterstock.com