Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Wat kost mobiel internet?

Als je mobiel internet, dan maak je gebruik van het 3G- of 4G-netwerk, in plaats van een WiFi-netwerk. Wat dat kost, ligt aan het abonnement dat je hebt. De data die je verbruikt tijdens het mobiel internetten, gaat namelijk af van je databunel. Afhankelijk van de grootte van je databundel (500 MB, 1000 MB, onbeperkt aantal MB’s), ben je hier snel doorheen of kun je juist veel internetten. Als je meer data verbruikt dan waarvoor je maandelijks betaalt, dan lopen de kosten snel op. Internetten buiten de bundel is altijd duurder dan binnen je bundel.

Je kunt ook mobiel internetten op je tablet, maar dan heb je een aparte simkaart nodig voor de tablet. Een tablet met ingang voor een simkaart is wel duurder in aanschaf dan een tablet zonder mogelijkheid voor een simkaart.

Je kunt ook kiezen (zowel voor je telefoon als voor je tablet) voor een prepaidkaart. Je kunt dan bellen en internetten totdat het tegoed op je kaart op is. De tarieven voor mobiel internet liggen met een prepaidkaart over het algemeen hoger, dus dit is alleen een goede oplossing als je maar zelden gebruik maakt van mobiel internet.