Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Variabele hypotheekrente

Je betaalt rente over de hypotheeklening die je afsluit om een woning te financieren. Bij een variabele rente is het mogelijk dat de rente per maand of per kwartaal wijzigt. De rente wordt gebaseerd op de dan geldende rentetarieven. Bij een daling van de tarieven kan dit in jouw voordeel zijn, bij een stijging van de tarieven werkt dit uiteraard in jouw nadeel.

Onzekerheid bij variabele hypotheekrente

Doordat een variabel rentetarief kan stijgen of dalen, biedt dit onzekerheid over uw maandlasten. Verwacht je dalingen van de rente, dan kan het interessant zijn om de rente variabel te laten staan.

Vastzetten van de hypotheekrente

Verwacht je dat de rente niet meer daalt maar wellicht gaat stijgen, dan kun je ook de variabele rente eenmalig vastzetten. Dit moet je uiteraard wel bij jouw hypotheekverstrekker aanvragen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een vaste rente gedurende een bepaalde periode, de rentevast periode.

Advies over de hypotheekrente

Loopt jouw rentevast periode af of ga je een nieuwe hypotheek aanvragen? Laat je dan door een adviseur informeren over wat er in jouw persoonlijke situatie het beste is. Hier kun je een oriënterend gesprek aanvragen met een hypotheekadviseur.

Meer interessante pagina's: Actuele hypotheekrentes - Nationale Hypotheek Garantie - Hoeveel kan ik lenen voor een huis? 

Ga terug naar de hypotheken homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

 

 

Afbeelding: variabele rente van easyshoot/ Shutterstock.com