Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Consumenten verbouwen vaker met lening

Consumenten kunnen tegenwoordig moeilijker aan een koophuis komen en kiezen daarom vaker voor een verbouwing van de eigen woning. Deze verbouwing moet wel gefinancierd worden. Dit kan met spaargeld, maar ook met het geld dat je ontvangt bij het afsluiten van een lening. Steeds meer consumenten kiezen dan ook voor het financieren van een verbouwing door middel  van een lening.

Toename van 12%

In de eerste drie maanden van 2018 is het aantal verbouwingsaanvragen toegenomen met 12 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Een gemiddelde lening bedraagt zo’n 15.000 euro. In 2017 lag dit gemiddelde leenbedrag iets hoger, namelijk op 16.364 euro.

Vooral alleenstaanden maken gebruik van een verbouwingslening. Ruim 46% van de aanvragen worden gedaan door alleenstaanden. 26% van de aanvragen komt van samenwonende het overige percentage komt van huishoudens met kinderen. Zij lenen minder vaak geld voor een verbouwing.

De voordeligste manier?

Of lenen voor een verbouwing de voordeligste manier is, daar zijn de meningen over verdeelt. Je betaalt over deze lening natuurlijk een rente percentage, waardoor je uiteindelijk meer geld kwijt bent dan dat de hele verbouwing heeft gekost. De voordeligste manier blijft dan ook gebruik maken van spaargeld, maar mocht dit niet lukken dan biedt een lening aanvragen de oplossing.

Heb jij een lening?

Heb je op dit moment al een lening? Dan is de kans groot dat onze kredietspecialisten je kunnen helpen bij het verlagen van de rent en/of het verkorten van je looptijd. Hierdoor bespaar je op je lening en ben je in totaal minder kwijt voor je verbouwing. Prettig geregeld!