Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

De goedkoopste hypotheek vinden

Een nieuwe woning op het oog, een lager rentepercentage willen: wat je reden ook is, we begrijpen dat je op zoek bent naar de goedkoopste hypotheek bij de beste hypotheekverstrekker. En daar helpen wij je graag bij. Consumind Finance kan je in contact brengen met een onafhankelijke hypotheekadviseur in je regio.

Hypotheekgesprek

Hoe vind je de goedkoopste hypotheek?

Je wilt het liefst zo min mogelijk betalen voor je hypotheek. Met een lagere hypotheekrente is dat in sommige gevallen goed mogelijk, door over te stappen van hypotheekverstrekker. Of, als je nog geen hypotheekverstrekker hebt, te zoeken naar de goedkoopste hypotheek. Een onafhankelijke hypotheekadviseur weet alles over de verschillende hypotheken en de actuele rentepercentages.

Wat bepaalt dat de hypotheek goedkoop is?

De hypotheekverstrekker bepaalt hoeveel je maximaal kunt lenen aan de hand van je inkomen, en de marktwaarde van de woning. Hoe meer je kunt lenen, hoe hoger de mogelijke hypotheek. Je hebt dus een gedeelte van de hoogte van de hypotheek zelf in de hand.

De hypotheekrente bepaalt hoeveel je over de hypotheek moet betalen. Hoe lager de hypotheekrente hoe lager je lasten zijn, geldt voor de meeste hypotheekvormen. In tijden dat de hypotheekrente laag is kan het dus voordeel bieden om op dat moment de rente langer vast te zetten of je hypotheek over te sluiten.

De beste hypotheekverstrekker

Wie de beste hypotheekverstrekker is hangt af van je persoonlijke situatie. Alle hypotheekverstrekkers vinden zichzelf natuurlijk de beste hypotheekverstrekker.  Als je hypotheekadvies vraagt aan een adviseur van de bank, dan zal deze vrijwel altijd zeggen dat ze de beste hypotheekverstrekker zijn en zal eigen producten aanbieden. Hypotheekadvies van een adviseur van de bank is goedkoper dan een onafhankelijke adviseur. Echter heb je dan wellicht niet het beste aanbod. Wil je van een onafhankelijke adviseur weten welke bank voor jou de beste hypotheekverstrekker is? Consumind Finance brengt je graag in contact met een onafhankelijke hypotheekadviseur. De adviseur kan samen met je bekijken wat uw mogelijkheden zijn.

Een gratis hypotheekadviesgesprek

Veelal kun je een eerste, oriënterend hypotheekgesprek gratis aangaan met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Tijdens dit eerste gesprek maak je kennis met de adviseur en bekijkt de adviseur wat hij/zij voor je kan betekenen. Ook krijg je voor, tijdens of na het gesprek het dienstverleningsdocument. Hierin staat vermeld wat de gemiddelde hypotheekadvieskosten zijn, of de adviseur contractuele afspraken heeft met hypotheekverstrekkers en of er geadviseerd wordt op basis van een objectieve analyse. Aan de hand van het eerste gesprek en het dienstverleningsdocument bepaal je of je de hypotheekadviseur aan het werk zet. Je kunt samen met de adviseur overeenkomen of je per uur betaalt, een vast bedrag betaalt of een abonnement afneemt. Ook kun je soms vooraf al een betalingsregeling treffen, als je het adviesbedrag niet in één keer kunt betalen.

Hypotheekgesprek


Meer interessante pagina's: Alles wat u moet weten over hypotheken - Hoeveel kan ik lenen voor een huis? - Kosten hypotheek oversluiten - Maandlasten hypotheek laten berekenen

Ga terug de hypotheken homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: Goedkoopste hypotheek vinden van Andrey_Popov/Shutterstock.com