Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Week van de Energierekening

Stichting Milieu CWeek van de Energierekeningentraal organiseert deze week, van 13 tot en met 19 oktober 2014,  de Week van de Energierekening. Zo willen zij consumenten motiveren om energie te besparen. Op de website weekvandeenergierekening.nl vindt u daarom allerlei praktische tips en aantrekkelijke acties. Denk hierbij aan een gratis verlichtingsscan, of een gratis woningcheck.

Consumenten kunnen meer energie besparen dan ze denken

De meeste huishoudens kunnen flink besparen op hun energierekening, maar volgens Marlon Mintjes van Milieu Centraal weten de meeste mensen eigenlijk niet eens hoe hun energierekening is opgebouwd.

’De helft van de energie gaat op aan verwarming, een zesde aan warm water en een derde aan elektrische apparaten. Een gemiddeld huishouden betaalt 1.940 euro per jaar aan energiekosten: 1.040 euro voor 1.600 m3 gas, 780 euro voor 3.500 kWh stroom en 120 euro aan vaste kosten zoals levering. Maar het goede nieuws is dat je op het overgrote deel zelf invloed hebt en aanzienlijk kunt besparen!’

Energiebespaartips in allerlei gradaties

Er zijn voor consumenten talloze mogelijkheden om te besparen op energie. U kunt bijvoorbeeld een aantal grote verbeteringen in uw huis aanbrengen, zoals gevel- en vloerisolatie of zonnepanelen, maar u kunt ook eenvoudiger en goedkoper beginnen: vervang uw oude gloeilampen door spaar- of led-lampen, neem een waterbesparende douchekop en zet de verwarming af en toe een graadje lager. Voor meer grote en kleine bespaartips kunt u ook op onze website terecht, want ook wij helpen u graag met het verminderen van uw energiegebruik en het verlagen van uw energienota!

Energieverbruikstool

Het allermooiste is het natuurlijk als u zelf direct kunt zien wat u bespaart. Daarom hebben we ook een verbruikstool voor u! Hiermee kunt u zelf meten wat u bespaart.  U kunt ook overstappen naar een goedkopere aanbieder. Daar helpt u het milieu niet mee, maar dat doet u ook niet door teveel voor uw energie te betalen, toch?

Bron: weekvandeenergierekening- 13 oktober 2014

Meer interessante pagina's: Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten - Een energie overstap was nog nooit zo makkelijk! - Hoe werkt de energievergelijker van Consumind - De overstapservice 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

 

 

Afbeelding: Stroommeter en geld van filmfoto/ Shutterstock.com