Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Variabel energiecontract nog steeds niet voordeligste keuze

Iedere 7e van de maand controleren wij op de websites van de leveranciers de energieprijzen. Hoewel veel leveranciers aankondigden dat per 1 juli de energieprijzen voor een variabel contract zouden dalen, is dit nog steeds niet de voordeligste keuze. Bij een gemiddeld verbruik zijn vaste contracten namelijk nog steeds voordeliger dan een variabel tarief, blijkt uit ons onderzoek in juli. Heeft u dus uw contract niet gewijzigd vanwege de voorspelde daling? Dan doet u er goed aan om een vast contract af te sluiten.

Tussen de contracten blijken ook nog grote verschillen te vinden zijn, tot wel € 333,70 op jaarbasis! Vergelijk hier de energiekosten:

Dit overzicht is gebaseerd op de volgende punten:

  • Peildatum: 7 juli 2015;
  • Gemiddeld verbruik (1.850 m3 gas en 3.500 kWh stroom) in gasregio 4. De jaarkosten zijn inclusief netbeheerkosten, btw en overheidsheffingen (energiebelasting en Opslag Duurzame Energie) en vermindering energiebelasting;
  • Vergelijking op basis van vaste en variabele leveringskosten, eventuele kortingen en bonussen zijn niet in dit overzicht meegenomen. In veel gevallen hangen hier afwijkende voorwaarden aan. Deze voorwaarden kunt u vinden op de website van de leverancier. Internet-only producten zijn niet meegenomen.

Meer interessante pagina's: Hulp bij de zoektocht naar een energieleverancier - Overstappen van energieleverancier levert geld op! - Meer consumenten stappen over van energieleverancier - Meer dan een vergelijkingssite: Consumind

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage