Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Uw eigen energie opwekken, opslaan en verkopen

Uw eigen energie opwekken, opslaan en verkopenHet Australische bedrijf Reposit Power heeft een batterij voor consumenten op de markt gebracht waarmee u energie kan opwekken, opslaan en verkopen. Het bedrijf wil er hiermee voor zorgen dat de Australische consument meer controle krijgt over de energie die hij zelf heeft opgewekt. Met de batterij kunnen de Australiërs hun zelf opgewekte energie opslaan en op een later moment gebruiken, of verkopen.

In Nederland blijven we op dit gebied niet achter: energiebedrijf Eneco is in augustus in Rotterdam gestart met een pilot. Daar maakt een stel gebruik van een batterij die net zo groot is als een wasmachine. Deze reuze-batterij slaat zonne-energie op en zo kunnen zij ook ’s avonds gebruik maken van de stroom die ze overdag hebben opgewekt.

Anders dan in Australië wordt niet verbruikte stroom in Nederland verrekend met de eindafrekening. Ook hier kunt u echter nog niet uw eigen energie opslaan en op een gunstig moment verkopen, maar die toekomst lijkt niet meer ver weg.

Bron: RTLnieuws.nl- 16 december 2014

Meer interessante pagina's: Start nu de energievergelijking - Energie gebruiken en er minder voor betalen - Een energieoverstap was nog nooit zo makkelijk - Energietarieven: vastzetten of niet

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 

Afbeelding: zonnepanelen van manfredxy/ Shutterstock.com